Muhabbit

NFT

Adobe Kuruluşu Behance, Platformunda Solana NFT Desteği Vermeye Başladı!

QuickNode tarafından alınan hizmetle, Phantom cüzdan sahibi içerik üreticiler Behance platformunda NFT’lerini sergileyebilecek.

Clock
Paylaş
Adobe Kuruluşu Behance, Platformunda Solana NFT Desteği Vermeye Başladı!

Adobe’un sahibi olduğu sanatsal içerik platformu Behance’te kullanıcılar, Phantom cüzdanlarını sisteme bağlayarak Solana NFT’lerini sergileyebilecekler. Phantom, Solana ağında çalışan ve DeFi ile NFT sektörlerine hizmet veren bir cüzdan olarak biliniyor. Miami merkezli bir Web3 firması olan QuickNode, bu geliştirme için Adobe’un hizmet sağlayıcısı olarak görev aldı.

İlginizi çekebilir: NFT (Non-Fungible Token) Token Nedir?

Behance için bu 2. oldu

Behance kullanıcıları bir süredir profillerinde Ethereum tabanlı NFT’lerini sergileyebiliyordu. Bu adım ile birlikte Behance, Solana’yı da portföyüne eklemiş oldu. Adobe Başkan Yardımcısı William Allen, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Ethereum’un yüksek işlem ücretleri ve enerji tüketimi dolayısıyla Solana’yı bir alternatif olarak platforma eklediklerini duyurdu.

William Allen, Solana’nın proof-of-stake modeli ile çalıştığını ifade ederek Solana’daki bir işlemin “Google’da yapılan bir arama kadar” enerji tükettiğini yazdı. İşlem ücretinin ise bir “penny” (kuruş) bile olmadığını söyledi.

https://twitter.com/williamallen/status/1500858324819976195?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500858324819976195%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fadobe-s-behance-adds-support-for-solana-nfts

Phantom tarafından ise bu gelişme ile ilgili bir başka tweet geldi. Atılan bu adımın Solana ekosistemi ve yaratıcıları için çok büyük bir adım olduğunu söyleyen şirket, sanatçıların yeşil enerji ile içerik üretebilmelerinin önünün açıldığını belirtti.

İlginizi çekebilir: NFT Dünyasının Büyükannesi ile Tanışın: Belkıs Taşkeser!

Adobe adım atmaya devam ediyor

Behance, NFT sektörüne dair ilk adımını Ekim 2021 tarihinde atmıştı. İlk sağlanan hizmet ise Ethereum tabanlı NFT’lerin platformda sergilenebilmesiydi. Aynı zamanlarda Adobe; Rarible, OpenSea, KnownOrigin ve SuperRare gibi NFT marketleri ile partnerlik kurmuştu. Adobe’un attığı adımların sebebi içerik üreticilerinin haklarını korumak ve onlara güvenli bir ortam sağlamaktı.

QuickNode’un verdiği hizmetin içeriği ise şu oldu; Adobe’u kendi node’unu kurmaktansa doğrudan Solana ağına bağladı. QuickNode web sitesindeki bilgiye göre şirket, bir Solana node’u olarak sektörde yer alıyor ve ekosisteminin %50’sinden fazlasına hizmet veriyor.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar