Muhabbit

Amazon ve Tech Mahindra Tedarik Zinciri Ortaklığı Kuruyor!

Amazon ve Tech Mahindra güçlerini birleştiriyor!

Tech Mahindra

Hindistan merkezli bir teknoloji şirketi olan Tech Mahindra, Amazon’un yönetilen blockchainini kullanarak blockchain çözümleri sağlamak adına ABD merkezli e-ticaret devi Amazon Web Services (AWS) ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu. İşbirliği, önümüzdeki 12 ila 18 aylık süreç boyunca devam edecek.

The Economic Times, işbirliği sayesinde Tech Mahindra’nin havacılık, telekom ve sağlık için tedarik zinciri çözümlerini sunacağını belirtti. Bu çözüm, havacılık endüstrisindeki çok aşamalı tedarikçilerden elde edilen “kitleri” etkin bir şekilde izlemek için bir kit yönetimini içerecektir.

Tech Mahindra’nin önerdiği blockchain çözümü, telekom sektöründe işletmeden tüketiciye, tedarik zinciri için tahmin edilen varış süresinde ve orijinal ekipman üreticilerinin görünürlüğünü artırmaya da yardımcı olacak. Ayrıca, tıbbi tedarik zinciri aracılığı ile hileli tıbbı malzemelerin izlenmesine ve tanımlanmasına yardımcı olacak.

Tech Mahindra’nın Blockchain ve Siber Güvenlik Uygulama Başkanı Rajesh Dhuddu’ya göre, corona virüs salgını, küresel işletmelerin gergin bir tedarik zinciri ile karşı karşıya kalmalarına neden oldu. Dhuddu sözlerine, “Kuruluşlara, zorlukları ele almak ve kendileri için bir rekabet avantajı yaratmaları içi Blockchain gibi teknolojilerden yararlanmalarını tavsiye ediyorum.” diye devam etti. Ayrıca Dhuddu, “Amazon Web Services ile işbirliğimiz, gelecekteki salgınlara karşı hazırlıklı olmamızı sağlayacak. Ayrıca bu işbirliği, küresel tedarik zincirleri işleten kuruluşlar için corona virüs sonrası toparlanmayı hızlandıracak.” dedi.

Amazon ve Tech Mahindra’nın Ana Akım Blockchain Çözümü

Tech Mahindra, blockchain tabanlı çözümler oluşturma ve bu süreçte gerekli ortaklıkları kurma konusunda öne çıkmış bir firma. Bildirilenlere göre şirket, IBC Media ile ortaklaşa bir şekilde Telegana Blockchain Bölgesi için hızlandırıcı program olan T-block Accelarator’u tanıttı. T-block Accelarator ile Hindistan’ın teknoloji girişimleri, blockchain teknolojisi için daha fazla kullanım alanı sunmaya hazır.

Ayrıca şirket, içerik üreticileri tarafından oluşturulan video içeriklerinin haklarını korumak amacı ile Blockchain Tabanlı Sözleşmeler ve Haklar Yönetim Sistemi’ni başlattı. IBM ile bir ortaklık halinde olan şirket, Hyperledger Fabric kurumsal blockchainini kullanmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version