Muhabbit

Anketlere göre Amerikalıların Çoğu Dijital Dolar’a Karşı!

ABD vatandaşları CBDC’ler hakkında hala karşıt fikirde.

Dijital

Kripto madencilik şirketi Genesis Mining tarafından yapılan yeni bir araştırma, ABD vatandaşlarının çoğunun bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi‘nin kullanılmasına karşı olduğunu öne sürüyor. Genesis Mining tarafından yapılan bir anket, 400 katılımcının %25’inden daha azının hükümetin kayıt parayı dijital dolara çevirmek fikrini kabul ederken, diğer kısmı bu senaryoya karşı çıktı.

Bununla beraber, CBDC severlerin sayısı 12 ayda ikiye katlanmış gibi görünüyor. 2019’da yapılan ankette, CBDC savunucuları yaklaşık %13’lük bir oy kısmını temsil ediyordu.

Ankete katılanların %85’inden fazlası kripto varlıklarına aşına olduğunu ifade etti. Fakat bu kişilerin çoğu sanal para birimlerini suç faaliyetleri ile ilişkilendirerek CBDC’ye destek vermiyor.

Anket, Cleveland Merkez Bankası Başkanı Loretta Mester’in Fed’in COVID-19 salgını boyunca CBDC’nin riskleri ve faydaları hakkında kapsamlı bir araştırma yaptığını söyledikten sonra yayınlandı.

Rapor ayrıca, halk arasında parasal kültürün zayıf olduğun belirledi. Ankete katılanların %38’i ABD dolarının altın, tahvil veya petrol ile desteklendiğini düşünüyor. Ankete katılanların %13’ünün ise bu konu hakkında hiçbir fikri olmadığını görülüyor. Para politikasına olan ilgisizliğe rağmen, enflasyon ankete katılanların %88’i tarafından kritik bir konu olarak belirlendi.

ABD Doları Hangi Birim ile Desteklenmekte Sorusuna Verilen Cevaplar.

Ağustos ayında Kanada Bankası, finansal kültürün kripto para birimlerinin farkındalığı ile olumlu bir ilişkide olduğunu, ancak mülkiyet ile olumsuz bir şekilde ilişkili olduğunu bulan bir çalışma yayınladı. Rapor, finansal açında yüksek kültürlü olan katılımcıların kripto para birimlerine sahip olma olasılığını, halkın yarısı kadar olduğunu gösteriyor.

Daha fazla kripto para haberleri için: Kripto Para Haberleri

Daha fazla CBDC haberleri için: CBDC Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version