Muhabbit

Arjantinli Bir STK, Bitcoin’in Okullarda Anlatılmasını Sağlayacak Proje Başlatıyor!

Kripto paraların benimsenme oranı yüksek olan ülkede okullarda blockchain ve kripto para eğitimi verilecek.

Blockchain analitik firması Chainalysis, kısa süre önce yayımladığı bir raporda, Arjantin’in, kripto para benimseme oranı yüksek olan ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

Bilindiği üzere Arjantinliler, satın alma gücünü tüketen enflasyon ve döviz kontrolleri nedeniyle son dönemlerde yönünü, Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara çevirdi. Bu yönelimin ardından, ülkedeki Bitcoin ekosisteminin genişlemesine katkı sağlayan “Bitcoin Arjantin” isimli bir STK, lise öğrencilerinin Bitcoin hakkında bilgi edinmelerini sağlayacak bir eğitim projesi başlatmaya karar verdi.

Built with Bitcoin ile ortaklaşa başlatılan “Okullar ve Bitcoin” adlı proje, lise öğrencilerine bu yeni alternatif finans sistemini öğretmeyi amaçlayacak. Bitcoin Arjantin’den Jimena Vallone’ye göre bu girişim, Arjantinli öğrencilerin Bitcoin hakkında bilgi edinme konusunda büyük bir ilgi gösterdikleri daha önceki bir pilot projenin devamı niteliğinde. 

“Gençlerde yenilik yapma, Bitcoin ve blok zincirinde neler olduğunu bilme, eğitme ve öğrenme arzusu var. Tüm bunlar, 40 okulla başlayan proje için başlangıç ​​noktasıydı, ancak daha büyük bir sayı olmasını umuyoruz.”

Bitcoin’in İzlenebilir ve Güvenli Yönleri Anlatılacak

Yapılan açıklamada yeni girişim kapsamındaki Bitcoin kurs içeriğinin 4.000’den fazla lise öğrencisine ulaştırılması hedefleniyor. Bu konuya da değinen Vallone şu ifadelere yer veriyor:

“Kullanılan içerik her okula göre değişiklik gösterecek. Arjantin çeşitlilik içeren bir ülke, bu nedenle materyali tanıtırken her bağlamı düşünmek gerekir.”

Kurs içeriği hakkında yapılan açıklamada, öğrencilere Bitcoin’in “şeffaf, açık, kapsayıcı, izlenebilir ve güvenli” özelliklerinin öğretileceği belirtiliyor. Blockchain teknolojisi ve kripto paraların faydalı yönlerine odaklanan bu projenin, Latin Amerika bölgesindeki ilk girişim olduğu bildiriliyor.

Arjantin ile Uluslararası Para Fonu arasında imzalanan ve hükümetin ülkede kripto para kullanımına yasak getirmesinin konuşulduğu dönemde böyle bir eğitim projesinin onaylanması dikkat çekici olarak karşılandı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version