Muhabbit

Avrupa Birliği Düzenleyicileri, Kripto Paraları Yatırım ve Ödeme Yöntemi Olarak Kullanılmasını Uygun Bulmuyor!

Düzenleyici kurumlar, kripto paraların bir yatırım veya ödeme aracı olarak kullanılmasını uygun bulmuyor.

Avrupa Birliği Kripto Paralar Genel

Avrupa Birliği Kripto Paralar Genel

Üç Avrupa Finansal Düzenleyici Kurulu (ESA), Perşembe (17 Mart 2022) günü kripto paraların riskleri hakkında ortak bir uyarı yayımladı. Yapılan duyuru kripto paralar hakkında şöyle bahsediyor:

Kripto paraların, bir yatırım veya ödeme aracı olarak kullanılması uygun değildir.

Avrupa Bankacılık Kurulu (EBA), Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Kurulu (EIOPA) ve Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurulu (ESMA), tüketicileri ve yatırımcıları kripto paraların oldukça riskli ve spekülatif bir varlık olduğu konusunda uyarıyor. Bununla birlikte yapılan uyarıda, tüketicilerin bilinçli kararlar vermelerini ve doğru düşünmelerini sağlamak için atabilecekleri önemli adımları da kısaca özetliyor.

Düzenleyiciler, böyle bi uyarı yapma ihtiyacı duymasının sebebini şu şekilde açıkladı:

Kripto paralarla alakalı artan ilgi, tüketici faaliyeti ve bu varlıklarla ilgili ürünlerin sosyal medya üzerinde bilinçsiz bir şekilde tanıtımı, birçok bilinçsiz yatırımcıyı etkiliyor.

Düzenleyici kurumlar, kripto paraların bir yatırım veya ödeme aracı olarak kullanılmasını uygun bulmuyor. Bununla birlikte düzenleyici kurumlar, kripto paralarla alakalı yatırım yapan kullanıcıların tüm paralarını kaybetme olasılığıyla karşı karşıya olduklarını da belirtti.

Avrupa Finansal Düzenleyici Kurumları, yatırımcıları ve tüketicileri şu şekilde uyardı:

Sosyal medya ve infulencerlar aracılığıyla yapılan birçok kripto para reklamı var. Yatırımcıların, bu yanıltıcı reklamların risklerine karşı gözlerini dört açmaları gerekiyor.

Özellikle gerçek olamayacak kadar iyi görünen kripto paraların reklamları var. Reklamların çoğunda yüksek getiriler vadediliyor. İnsanlar bu reklamlara karşı dikkatli olmalıdır.

Kripto paralar, çoğu yerde bir varlık sınıfı olarak görülmediği için bununla alakalı düzenlemelere tabi tutulmuyor. Yatırımcıları bu tarz yanlış yatırımlardan koruyan bir yasa olmamasından dolayı yatırımcının dolandırılma riski artıyor.

Blok zincirindeki birçok ağ izinsiz olduğundan, kişiler izinsiz ağlardan kendi projelerini hayata geçirebiliyor. Ancak bu projelerin ağdan bağımsız olduğunu da belirtmek gerekir. Yatırımcılar, ağdaki bir projeye yatırım yaptığında ve bununla alakalı sorun yaşadığında genelde ağı suçluyor. Ancak bu tamamen yatırım yaptığınız projenin yaratıcıları veya kurucularıyla alakalı bir durumdur.

O yüzden kullanıcıların kripto para yatırımı yaptığı projeleri iyi araştırması gerekir. Dünya çapında düzenlemeler tam olarak oturmadığından dolayı, yatırım yaptığınız projede bütün paranızı kaybettiğinizde hakkınızı arayacağınız bir kurum olmayabilir.

Avrupa Parlamentosu PoW Yasağına Karşı Oy Kullandı!

Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Finansal İşler Komitesi (ECON), bu hafta başlarında AB şirketlerinin PoW algoritmasıyla çalışan kripto paraları yasaklayan bir değişikliğe karşı oy kullandı. Bu kararla birlikte kripto paralara olan inancın gitgide arttığını söyleyebiliriz.

MiCA adlı tasarı, tam olarak 126 maddeden oluşuyor. Avrupa Parlamentosu ve üye devlet kurumları tarafından uygulanmasına ilişkin ayrıntılı düzenleyici bir içerik olan MiCA, Avrupa Komisyonu tarafından Dijital Finans stratejisinin bir parçası olarak 2020 yılında taslak olarak ortaya çıktı.

MiCa için bir sonraki adım, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından üç yönlü bir değerlendirmeye tabi tutulmasıdır.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version