Muhabbit

Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Benim Sert Tutumuma Rağmen, Oğlum Kripto Paralar İle İlgileniyor!

Lagarde, kripto paralara karşı sert tutumunun hâlâ devam ettiğini söyledi.

Christine Lagarde

Christine Lagarde

Avrupa Merkez Bankası Başkanı ve aynı zamanda sıkı bir Bitcoin eleştirmeni olan Christine Lagarde, oğlunun kripto para yatırımı olduğunu açıkladı. Kendisinin kripto paralara karşı sert tutumunun hâlâ devam ettiğini söyleyen Lagarde, onu dikkatle takip ettiğini belirtti.

Düzenlenen bir etkinlikte, kendisinin kripto para sahibi olup olmadığı sorulduğunda, Başkan, şu açıklamayı yaptı:

“Hayır, kripto param yok. Çünkü fikrimin arkasında durmak istiyorum. Ama kripto paralara yatırım yapan bir oğlum var. Onu çok dikkatli takip ediyorum.”

Oğlunun kripto paralardan uzak durma konusundaki tavsiyesini dinlemediğini de sözlerine ekleyen Lagarde, bu alana girmeyeceğini yineledi.  

Bilindiği üzere Lagarde, Bitcoin ve kripto para birimlerine karşı şiddetli eleştiriler yapıyor. Sürekli yaptığı açıklamalarda riskli bulduğunu belirttiği kripto paraların “hiçbir değeri olmadığını” dile getiriyor. 

“Hiçbir sağlam zemine dayanmıyor. Güvenli olarak gösterilecek temel bir varlık yok. Başından beri kripto varlıklarının oldukça spekülatif, oldukça riskli varlıklar olduğunu düşünüyorum.”

CBDC’ler Farklı

Ancak Lagarde, merkezi kripto paralar, yani merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) konusunda aynı görüşe sahip olmadığını belirtiyor. Ona göre CBDC, ABD doları veya euro gibi dijital bir resmi para birimi görevi görüyor. Ayrıca dünyadaki birçok ülkenin, CBDC’leri araştırdığını ve kullanıma başlamak için farklı aşamalara geldiğini dile getiriyor.

Önceki açıklamalarında Lagarde, dijital euro fikrini “önemli” ve ticaret bloğuna fayda sağlayabilecek bir girişim olarak nitelendirmişti. Hatta AB’nin, 2023 yılının ilk aylarına kadar dijital bir euro oluşturmak için çalışmaları dikkate alacağını söyledi. Ayrıca Lagarde, enflasyon ve onun nasıl düşüreceği konusunda ise bunun zamanla gerçekleşecek bir durum olduğunu belirtti.

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version