Muhabbit

Barry Silbert Kimdir?

DCG ve Grayscale’in kurucusu ve sahibi olan Barry Silbert kimdir?

Barry Silbert

Barry Silbert

Barry Silbert, 1978 yılında Amerika’da doğmuştur. Barry Silbert, Amerikalı bir girişimci ve yatırımcıdır. LinkedIn profiline göre, 1998 yılında Goizueta Business School’da İşletme alanında ileri eğitim alarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra farklı ticari kuruluşlarda çalışarak meslek hayatına başladı. Houlihan Lokey’de bankacı olarak çalıştı. Barry Silbert şu anda kripto para şirketlerinin büyümesine ve yatırım yapmasına yardımcı olan bir şirket olan Digital Currency Group‘un (DCG) kurucusu ve CEO’sudur.

Barry Silbert, 2008 yılında likit olmayan varlıklar piyasası şirketi olan SecondMarket’in CEO’luk görevini üstlendi. SecondMarket, özel şirketlerin ve yatırım fonlarının, karmaşık olan iş akışlarını basitleştirerek, yatırımcıların katılımını daha kolaylaştıran ve sermayeyi daha verimli şekilde arttırmalarını sağlayan bir platformdu. SecondMarket, World Economic Forum (Dünya Ekonomik Forumu) tarafından Technology Pioneer (Teknoloji Öncüsü) olarak adlandırılması da dahil olmak üzere çok sayıda ödül aldı. Ayrıca şirket, Forbes, Fast Company, Deloitte ve diğer kuruluşlardan da ödüller aldı. Barry Silbert, Ernst & Young ve Crain’s tarafından Entrepreneur of the Year (Yılın Girişimcisi) seçilmek ve Fortune’un prestijli 40 Under 40 (40 Yaş Altı 40 Kişi) listesine seçilmek de dahil olmak üzere birçok bireysel ödül aldı.

Daha sonra, SecondMarket ile beraber ABD’deki türünün ilk yatırım şirketi olan Bitcoin ve diğer yatırımlar için Bitcoin Investment Trust’u kurdu. Dijital para birimlerine ve kripto para piyasasına odaklanmak için 2013 yılında SecondMarket’in CEO’luk görevinden istifa eden Barry Silbert, 2015 yılında ise SecondMarket’i halka açıklanmayan bir bedel karşılığında Nasdaq’a sattı. Barry Silbert, DCG’yi ise SecondMarket’i Nasdaq’a sattıktan kısa bir süre sonra kurdu.

Dijital Currency Group Nedir?

Digital Currency Group (DCG), dijital para piyasasına odaklanan bir risk sermayesi şirketidir. Şirketin merkezi New York’ta bulunur.

DCG, daha iyi bir finansal sistemin gelişimini hızlandırma amacındadır. DCG, kendi misyonuyla beraber sermayeye erişimini kullanarak Bitcoin ve diğer blok zinciri şirketlerinin kurulmasında ve büyümesinde destekçi olur.

DCG, güvenlik, ağ altyapısı, borsa, oyun sektörü ve diğer sektörlere odaklananlar da dahil olmak üzere sektördeki çeşitli şirketlere ve projelere yatırım yaptı. Barry Silbert’in kurucusu olduğu DCG’nin yaptığı yatırımlar arasında Blockstream, Coinbase, Ledger, Lightning Network, Ripple ve Xapo gibi şirketler yer alıyor. Ayrıca, DCG’nin üç yan kuruluşu bulunuyor. DCG, 2016 yılında CoinDesk‘i satın aldı. Grayscale Investments ve dijital para aracılık şirketi olan Genesis Trading de DCG bünyesinde bulunuyor.

Grayscale Investments Nedir?

DCG’nin bünyesinde bulunan ve yine aynı şekilde Barry Silbert tarafından kurulan Grayscale, kripto para birimlerine yatırım yapar ve oluşturduğu fonların yönetimini üstlenir. Ayrıca, bu yatırımlarla beraber Grayscale, dünyanın en büyük dijital para varlık yöneticisi konumunda.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ise dünyanın en büyük Bitcoin fonlarından biri olup finansal bilgileri düzenli olarak Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) rapor eden ilk yatırım aracıdır.

Grayscale, son olarak ise 31 Ağustos 2021 tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla beraber bünyesinde $43.3 milyarlık fon olduğunu duyurdu. Bu fonlar Bitcoin haricinde aynı zamanda Grayscale bünyesindeki “altcoin”leri de içeriyor.

DOGE Düşmanı Barry Silbert

DOGE bir balon gibi patlayacak mı? Evet, Barry Silbert böyle düşünüyor. Bir DOGE düşmanı olarak tanımlayabileceğimiz Barry Silbert, 8 Mayıs 2021 tarihinde kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla beraber DOGE’ye short (kısa) pozisyon açtığını ve DOGE sahiplerinin varlıklarını BTC’ye aktarmalarını belirtti.

https://twitter.com/BarrySilbert/status/1391070116574547972?s=20

Bu paylaşımından sonra pozisyonundaki her kazancını finansal eğitime bağışlayacağını açıklayan Barry Silbert, DOGE’nin 31 Mayıs 2021 tarihinden önce $1 olması durumunda ise DOGE topluluğunun belirleyeceği bir kuruma $1 milyon bağışlayacağını belirtmişti.

https://twitter.com/BarrySilbert/status/1391151520423493635?s=20

DOGE, Barry Silbert’in de umduğu gibi 31 Mayıs 2021 tarihine kadar $1 seviyelerini göremedi. Bu yazımız sırasında DOGE borsalarda yaklaşık olarak $0.28 seviyelerinde işlem görüyor ve 8 Mayıs 2021 tarihindeki yaklaşık $0.74 olan ATH’sinden (en yüksek seviye) yaklaşık %65 daha düşük.

Daha fazla Kimdir? haberleri için: Kimdir?

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version