Muhabbit

Biden, Kripto Para Yatırımlarındaki Vergi Boşluklarını Eleştirdi!

Joe Biden, “zengin kripto para yatırımcıları” olarak tanımladığı kişilere fayda sağlayan vergi boşluklarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

biden-kriptopara

ABD Başkanı Joe Biden, “zengin kripto para yatırımcıları” olarak tanımladığı kişilere fayda sağlayan vergi boşluklarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Bir Twitter gönderisinde Biden, üzerinde şu ifadelerin yer aldığı bir infografik paylaştı:

“Kongre’nin zengin kripto para yatırımcılarına yardımcı olan vergi boşluklarını azaltması gerektiğini düşünüyoruz.”

Joe Biden

Biden; Twitter hesabından, bu boşlukların hükümete yaklaşık 18 milyar dolar kaybettirdiğini belirtti. Dijital varlık odaklı Cinneamhain Ventures’ın yönetici ortağı Adam Cochran, gönderiye verdiği yanıtta, kripto para birimlerinin aslında diğer varlıklara göre kazançların varlık türleri arasındaki transferinde nasıl vergilendirildiği konusunda dezavantajlı olduğunu söyledi. Ayrıca bu konuda iddia edilen bir vergi açığı varsa buna dair herhangi bir kanıt sunacak herkesle tartışmaya hazır olduğunu belirtti.

Joe Biden Kripto Vergilendirmesinde Değişiklik Öneriyor

Son vergi planı, Biden’ın yakın zamanda önerdiği 2024 mali yılı bütçesinin bir parçası ve ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi muhalefetten destek alamadı. Bütçe, wash trading işlemlerini hedefleyen kripto vergilendirme kurallarında bir değişiklik önerdi.

Wash trading, fiyat manipülasyonu yapmak amacıyla bir varlık üzerinde yanlış işlem hacmi yaratma işlemidir. Kripto para birimi piyasalarında sıklıkla görülen bu tür işlemler, piyasanın gerçek hacmini ve değerini yansıtmayabilir ve dolayısıyla yatırımcıları yanıltabilir. Vergi kurallarında önerilen değişiklik, bu tür manipülatif işlemleri engellemeye ve dolayısıyla daha doğru bir vergilendirme sağlamaya yönelik olabilir.

Yönetim, daha önce kripto varlıklarının hisse senetleri ve tahviller için geçerli olan wash trading kurallarına tabi olmadığını belirtmişti. Ancak bu değişikliklerin uygulanmasıyla bu yükselen varlık sınıfına uygulanabileceği ve bu durumun 24 milyar dolarlık bir gelir artışına neden olabileceği ifade ediliyor. Yani kripto paralar üzerinde wash trading işlemlerine karşı daha sıkı kurallar uygulanması amaçlanıyor ve bu da artan vergi gelirleri anlamına geliyor.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version