Muhabbit

Binance, Singapur’daki Faaliyetlerini Kısıtlıyor!

Binance yine bir bölgeden çekiliyor mu?

binance muhabbit

binance muhabbit

Küresel kripto para borsası Binance, Singapur’dan faaliyetlerini kayıtsız olarak sürdürdüğüne dair bir uyarı almıştı. 2 Eylül 2021 tarihinde yapılan uyarı ile Binance’in hizmetleri durdurması istenmişti.

Bugüne (27 Eylül 2021) geldiğimizde Binance, Singapur’daki faaliyetlerini kısıtlayacağını açıkladı. Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan açıklamada Binance, Singapur’daki kullanıcılarının erişemeyecekleri hizmetleri sıraladı.

26 Eylül 2021 tarihinde Türkiye saati ile 07:00 itibarıyla Singapurlu Binance kullanıcıları, Binance.com üzerinden itibari para yatırma işlemlerini, kripto para birimlerinin spot ticaretini, fiat kanallarını ve likit swap yollarını kullanarak gerçekleştiremeyecek.

Sürekli olarak ürün ve hizmet tekliflerinin değerlendirildiğini ifade eden Binance, uyum taahhüdüne uygun olarak Düzenlenmiş Ödeme Hizmetleri ile ilgili olarak Singapurlu kullanıcılarını kısıtlayacağını açıkladı. Bununla birlikte Singapur’daki kullanıcılarının olası ticari anlaşmazlıklarını önlemek için tüm işlemlerini durdurmalarını, fiat para birimlerini çekmelerini ve token’larını kullanmalarını tavsiye etti.

Binance’in Başı Düzenleyici Birimler İle Dertte!

Binance cephesinden her ne kadar “düzenleyici birimler ile iş birliğine istekliyiz” açıklamaları gelse de düzenleyici birimlerden birer birer uyarı alan kripto para borsasının durumu son zamanlarda pek iyiye gitmiyor.

Avrupa’da birçok ülkeden çekilmek durumunda kalan Binance, Hong Kong gibi yüksek kullanıcı oranı olan bir başka bölgedeki işlemlerini daha kısıtlamak zorunda kaldı. Üstelik bunu geçtiğimiz haftalarda yeni bir Singapur CEO’su atamış iken yapmak durumundaydı.

Binance, 2021 yılı Ağustos ayının sonunda Binance Singapur kolunun başına geçmesi için Singapur Menkul Kıymetler Borsası’nın (SGX) eski baş düzenleyicisini işe almıştı. Ancak bu işe alıma rağmen Singapur’dan uyarı gelmiş ve hizmetlerin durdurulması istenmişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version