Muhabbit

Bitcoin Altın Karşısında En Yüksek Seviyesine Ulaştı!

Bitcoin altın karşısında yükseliyor!

bitcoin

Bitcoin fiyatı, Cuma günü altın karşısında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunun en büyük göstergesi, dijital varlıklara olan talep giderek artıyor!

Bitcoin Cuma günü 29.000’ı geçerken, MarketWatch verilerine göre dijital para birimi Aralık 2017’den bir önceki zirvesini geride bırakarak 15.40 ons’a eşdeğer hale geldi.

Bitcoin/Külçe Altın Fiyatı. Kaynak: MarketWatch

U.Today’e göre, Bitcoin/Altın oranı sabahın erken saatlerinde 15.62 ons’a kadar ulaştı.

Kurumsal benimseme dalgası, şimdiye kadar gördüklerimizden çok farklı olarak bir boğa piyasasını beraberinde getirdi. Bu yüzden 2020 yılı öncü dijital para için büyük bir dönüm noktası olarak görülüyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 2020 yılı içinde %300 civarında bir artış göstererek tüm zamanların en yükseğine ulaştı.

Bitcoin’in hızlı yükselişine kıyasla altın da yıl içinde etkileyici kazançlar kaydetti. Elde ettiğimiz bilgilere göre altın, bu yılı %25’lik bir artış ile kapattı.

Bitcoin’in en büyük savunucuları, yatırımcılar varlığın verilimliliğini, taşınabilirliğini ve katınlanmış nadirliğini tercih ettiğinden, dijital para biriminin altının piyasa değerini tükettiğine inanıyor. Şaşırtıcı bir şekilde bu görüş, Bitcoin’in dijital altın prensibinin sermayeyi değerli madenlerden uzaklaştırdığına inanan JPMorgan Chase analistleri tarafından da kabul görüyor.

Bazı kişiler, Bitcoin’in arz sıkıntısının 2021 yılı boyunca fiyatları daha da yükseğe çekebileceğine inanıyor. Bildiğiniz gibi dijital varlık yöneticisi Grayscale, Aralık ayında madenciliği yapılan BTC miktarının 3 katından daha fazla BTC satın aldı. PayPal, Cash App ve diğer kurumsal firmalardan gelen talep de, BTC’nin arz sıkıntılarına katkı sağladı.

Tüm bunlarla beraber geçtiğimiz günlerde Visa’nın ve Berkshire Hathaway’in piyasa değerini sollayan Bitcoin’i gelecekte güneşli günler görecek gibi görünüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version