Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Merhabalar, ben Draco. Fiyat analizi yazı dizimin bugünkü bölümünde kripto para piyasasının lokomotifi olan Bitcoin’in fiyat grafiğini inceleyeceğim. Bitcoin’de dün gece yaşanan sert düşüş tabi ki altcoinleri de etkiledi. Ancak şimdilik bu düşüşün devamı gelmedi ve bir tepki aldı. Bazı altcoinler de bu hareket ile birlikte bir alt destek bölgelerini test etmiş oldular. Şimdi bakalım Bitcoin grafiğindeki hareketler bize neler gösteriyor. Tepkinin devamı gelecek mi yoksa düşüş devam edecek mi.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 11.05.2021. 30 dakikalık grafik veriler FTX borsasına aittir.

Grafikteki yeşil alanlar Bitcoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç alanlarını göstermekte. Farklı zaman dilimlerine ait destek ve dirençler aynı karede olduğundan dolayı boyutları farklılık göstermekte. Örneğin alttaki destek bölgesi daha büyük zaman dilimine ait bir bölge olduğundan dolayı daha geniş durmakta. Zaten güçlü bir bölge olduğundan dolayı dün gece saatlerinde yaşanan sert düşüş burada son bulmuş durumda.

Bugünkü grafiği 30 dakikalık zaman diliminde incelemek istedim. Çünkü bugün genel durumu değil de son durumu, tepki bölgesindeki durumu incelemek istedim. Bu arada şunu da belirteyim, eğer grafik okuyorsanız üzerinde analiz yapıyorsanız sizin trade stratejinize göre zaman aralığını belirlemeniz gerekmektedir. Yani uzun vadeli yatırım yapıyorsanız saatlik grafiği incelemek pek işinize yaramaz. Aynı şekilde kısa vadeli (örneğin birkaç saatlik) işlemler yapıyorsanız günlük grafik aynı şekilde işinize yaramayacaktır.

Grafikte mükemmel olmasa da bir Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonu görmekteyiz. Şimdi bazı arkadaşlar sol omuzdaki fitilden dolayı burayı TOBO olarak değerlendirmeyebilir. Ancak yapının geri kalanına baktığımızda genel olarak TOBO formasyonuna uymakta. Sol omuzdaki fitili de bundan dolayı göz ardı edebileceğimizi düşünüyorum. Bu yapının oluşumundan önce de bir düşüş gerçekleştiği için buda TOBO formasyonunu destekliyor aslında. Bundan dolayı fiyatın, önündeki direnç bölgesini kıracağını tahmin ediyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version