Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63849.24
0.27%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2633.92
0.69%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $28.76
2.06%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $579.1
0.87%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Bitcoin Fiyatında Düşüş: Long Sıkışması ve Küresel Piyasaların Etkisi!

Clock
Paylaş
Bitcoin Fiyatında Düşüş: Long Sıkışması ve Küresel Piyasaların Etkisi!

Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde %3’ün üzerinde bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün temel nedeni “long squeeze” (uzun pozisyon sıkışması) olarak belirtiliyor.

Bu tür sıkışmalar özellikle kaldıraçlı pozisyonların yoğun olduğu vadeli işlem piyasalarında, varlık fiyatlarındaki düşüşle birlikte daha fazla satış baskısına neden oluyor.

728×90 muhabbit - Bitcoin Fiyatında Düşüş: Long Sıkışması ve Küresel Piyasaların Etkisi!300x250 muhabbit - Bitcoin Fiyatında Düşüş: Long Sıkışması ve Küresel Piyasaların Etkisi!

Uzun pozisyon sıkışması nedir?

Uzun pozisyon sıkışması (Long squeeze), genellikle fiyatların düşmesiyle birlikte uzun pozisyonda olan yatırımcıların zarar durdur emirleri veya teminat tamamlama talepleriyle karşılaşmaları sonucunda, pozisyonlarını kapatmalarıyla ortaya çıkar. Bu durum piyasa üzerindeki satış baskısını artırır ve daha fazla fiyat düşüşüne yol açar.

Piyasa Verileri ve Likidasyonlar

CryptoQuant’ın verilerine göre, son 24 saat içinde Bitcoin vadeli işlem piyasasında 64.838 yatırımcı likidasyona uğradı. Toplamda 181 milyon dolar değerinde pozisyon kapandı ve bunun 49 milyon dolarlık kısmı Bitcoin’e ait. Bu long pozisyonların büyük bir bölümü özellikle kaldıraçlı işlemlerden kaynaklanıyor.

Futures piyasasında açık pozisyonlar, toplamda 19.1 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda ve bu seviye, analistlere göre piyasanın aşırı ısındığının bir göstergesi. Mart 2024’ten bu yana açık pozisyonlar altı kez 18 milyar doları aşmış ve bu durum her seferinde bir fiyat düşüşüyle sonuçlanmıştı. Analistler bu durumun bir kez daha yaşanabileceği konusunda uyarıyorlar.

Japonya’daki Siyasi Gelişmelerin Etkisi

Bu fiyat düşüşü, yalnızca kripto piyasasında değil, küresel piyasalar üzerinde de hissedilen bir belirsizlik dalgasıyla paralel olarak ortaya çıkıyor. Japonya’da Shigeru Ishiba’nın başbakan olarak seçilmesi ve potansiyel faiz artışları, yatırımcıları temkinli olmaya zorluyor. Özellikle, Japonya Merkez Bankası’nın faiz artırma eğiliminde olması, küresel risk iştahını olumsuz etkiliyor.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi %4,8 düşüşle son sekiz haftanın en keskin düşüşünü yaşarken, Çin’in Şanghay Bileşik Endeksi %8’in üzerinde artış gösterdi. ABD piyasaları da bu gelişmelerden etkilendi ve S&P 500 ile Dow Jones hafif düşüşler yaşadı. The Block

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar