Muhabbit

Blockchain Teknolojisi KOBİ’lerin Yüzünü Güldürebilir

Blockchain teknolojisi, hayatımızın her alanında avantaj sağlıyor.

Birleşik Krallık menşeli bir fintech firması olan Qadre, blockchain teknolojisinin küçük ve orta ölçekli işletmeler için, ciddi miktarda öz kaynaklara erişim sağlamaya yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Qadre’nin genel müdürü, Nick Williamson ile yapılan röpörtajda, blockchain teknolojisinin küçük ve orta ölçekli işletmeler için sermaye erişim kolaylığı sağlayabileceğini düşündüğünü belirtti.

Faiz oranlarının düşük olmasıyla ve görünürde sonsuz bir sermayeye bağlı olarak yatırımcılar, büyük şirketlerden umutsuzca gelir arayışı içinde. Fakat ne yazık ki, ekonominin temelini oluşturan en büyük sektörü, yani KOBİ’leri görmezden geliyor.

Bunun asıl sebebi ise, köşe başındaki işletmecilerin portförüne 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmalarının akıl karı olmaması. An itibariyle büyük yatırımcıların ilgisini çeken şey, büyük şirketlerin rapor sistemleri ve yönetim standartlarına duyduğu güven.

KOBİ’lerin Yardımcısı Blockchain

Williamson, KOBİ’lerin şu anda sadece büyük firmalar için mevcut olan finansal altyapıya erişim sağlaması için, blockchain teknolojisini kullanabileceklerini düşünüyor.

Williamson, bu yolculukta ilk adımın, yatırımcının ilgisini çekmek amacıyla, kendi çıkarlarını hizalayarak yatırımcısına daha şeffaf olması gerektiğini düşünüyor.

KOBİ’ler tarihsel olarak GSYİH’i yükseltme ve istihdam yaratmak için büyük bir güç olsa bile, yatırımcıların büyük şirketlerin sermaye piyasalarına etkin bir şekilde erişimi için, KOBİ’lerden ziyade, büyük yatırımcıları tercih ediyor.

Madalyonun diğer yüzünde ise, yatırımcıların KOBİ’lere yönelmesi halinde, güçlenen KOBİ’lerin, sadece yatırımcıların cebini doldurmakla kalmayacak. Ayrıca ülke ekonomisi için de kullanılması gereken bir güç haline gelecek.

Blockchain ve Hisse Senedi Yönetimi

Qadre tarafından yayınlanan bir rapora göre, blockchain teknolojisinin her yıl İngiltere’deki fintech firmaları arasında 3.17 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayabileceği iddia edildi.

Rapora göre, İngiltere’deki 59 fintech şirketinin yaklaşık 3’te 1’i verimsiz öz sermaye yönetimi dolayısıyla, fonlarını gereksiz kullandığı tespit edildi.

 

Son Yazılar

Exit mobile version