Muhabbit

Bob Dylan ve Miles Davis’in NFT Koleksiyonları Çıkacak!

Solana merkezli NFT platformu Snowcrash, bu yıl içinde Bob Dylan ve Miles Davis’in NFT koleksiyonlarını sergileyecek.

Bob Dylan Miles Davis NFT

Bob Dylan Miles Davis NFT

Solana merkezli NFT platformu Snowcrash, bu yıl içinde Bob Dylan ve Miles Davis’in NFT koleksiyonlarını sergileyecek.

Dünyanın en büyük iki müzik şirketi olan Sony Music ve Universal Music Group’un yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Solana tabanlı NFT platformu Snowcrash ile resmi olarak ortaklık kurduğunu duyurdu.

İki müzik şirketi, Bob Dylan ve Miles Davis NFT koleksiyonlarını bu yıl içinde çıkartacak. Snowcarsh NFT plaftormunun kurucu ortaklarından biri olan Jesse Dylan’ın ise Bob Dylan ile herhangi bir kan bağı bulunmadığını söylememiz gerekir.

Bob Dylan, her iki müzik şirketi tarafından da büyük bir yatırım aldığını söyleyebiliriz. Universal Music Group, 2020 yılında şarkı kataloğuna yaklaşık 400 milyon dolar harcarken Sony, kayıtlı müzik haklarını geçen yıl 150 milyon dolara satın aldı.

Jesse Dylan, NFT’lerle ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

Mevcut NFT pazarı, sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu düşünüyorum. NFT platformunu başlatmak için Ethereum ağı yerine Solana blok zincirini tercih ettik. Solana ağının enerji tüketimi açısından daha çevreci olduğunu düşünüyorum.

Snowcrash, Solana blok zincirdeki ticaret hacmi bakımından önde gelen iki NFT pazarı MagicEden ve Solanart ile rekabet etmek için geliyor.

Sony’nin Dijital İş Başkanı Dennis Kooker, konu ile ilgili şunları söyledi:

Sony Music, Snowcrash ile birlikte çalışarak hem içerik oluşturucular hem de hayranlar için en iyi hizmeti sunmaya çalışıyor. Kullanıcı dostu bir arayüz geliştirerek iyi deneyimler sunmaya çalışacağız.

Universal Music’in Başkan Yardımcısı Michael Nash ise konu hakkında şunları söyledi:

NFT’ler, sanatçılarımızın ve müzik şirketlerimizin yarattığı kültürel etkilerini en iyi şekilde yansıtabilme potansiyeline sahip.

Snowcrash’in kripto para borsası FTX ile ortak bir girişime sahip olduğunu da söylememiz gerekir. Snowcrash ve FTX, Solana Labs’ın stratejik ortağıdır.

Müzik Piyasası ve NFT

Daha geniş anlamda müzik endüstrisi, NFT’lerle oluşturdukları içerikten veya sanattan daha fazla para kazanmanın yollarını arıyor.

Nas, Steve Aoki ve Kings of Leon gibi popüler sanatçıların her biri NFT satışlarından milyonlarca dolar kazandı. Bununla birlikte sanatçılar, NFT’lerle birlikte hiçbir sanatçının sahip olmadığı eşi benzeri olmayan topluluklar oluşturabildi.

Steve Aoki NFT

Sony ve Universal Music Group, Web 3.0 sektörüne adım atan ilk büyük müzik şirketleri olmadığını da belirtmemiz gerekir. Warner Music Group, oyna-kazan konseptine sahip olan Splinterlands ile yakın zamanda bir ortaklık kurmuştu.

Warnel Music Group’un Dijital Şefi ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oana Ruxandra, konu ile ilgili şunları söyledi:

Kripto para ekosisteminde oyunlar geliştirmenin Warner Music Group’ta bulunan sanatçılarımıza yeni gelirler sağlayabilir. Hayranlarla beraber daha güçlü topluluklar oluşturabilir.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version