Muhabbit

CFTC Komisyon üyesi, KuCoin suçlamalarında SEC’nin yetki alanına girdiklerini söyledi

cftc-sec

CFTC Komisyon üyesi Caroline Pham, bugün yaptığı açıklamada, kripto para borsası KuCoin’e yönelik bu hafta başında CFTC tarafından yapılan suçlamaların, SEC’nin yetkisini ihlal edebileceğini öne sürdü.

CFTC ve ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), 26 Mart’ta KuCoin’i yasa dışı bir dijital varlık türev borsası işletmekle suçladılar.

Pham, ajansın şikayetinin yatırımcıların tuttuğu fon paylarının (menkul kıymetlerin) kaldıraçlı ticaret oluşturabileceğini iddia ettiğini belirtti. Ancak Pham, bu yorumun genellikle SEC’nin yetkisi altındaki bir menkul kıymet olan bir fona yapılan yatırımla, CFTC’nin yetkisi altında olduğu iddia edilen bir fonun ticari faaliyetleri arasında ayrım yapamadığını söyledi.

CFTC Komisyon üyesi, kendi kurumunun SEC’nin yetki alanına girdiğini söyledi

Pham, CFTC’nin bu yaklaşımının, SEC’nin otoritesini ihlal edebileceğini ve yıllardır sürdürülen güçlü yatırımcı korumasına zarar verebileceğini ve menkul kıymet piyasalarının temellerini bozabileceğini belirtti.

Pham ayrıca, hisse sahibi olmanın, türev ticareti yapmakla aynı olmadığını vurguladı.

CFTC ve SEC’nin kripto para endüstrisinde nerede yetkiye sahip olduğu konusu geçtiğimiz yıl boyunca sık sık gündeme geldi. Özellikle, SEC ve CFTC’nin Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet mi yoksa bir emtia mı olduğu konusundaki görüş ayrılıkları kamuoyunun dikkatini çekti. CFTC, KuCoin’e yönelik suçlamalarında ise Ether’in bir emtia olduğunu belirtti.

The Block‘un haberine göre; CFTC Başkanı Rostin Behnam, bu ayın başlarında yapılan bir kongre duruşmasında, SEC’nin Ethereum’u bir menkul kıymet olarak sınıflandırması halinde, bu durumun SEC kurallarına uymamasına neden olabileceğini vurguladı.

Son Yazılar

Exit mobile version