Muhabbit

BSN, Evrensel Bir Dijital Ödeme Ağı Oluşturacak!

Çin, merkez bankası dijital para birimleri için yeni bir sistem inşa ediyor.

çin

çin muhabbit

Çin ulusal blok zinciri projesi olan Blockchain Hizmet Ağı (BSN), küresel merkez bankası dijital para birimleri ile entegrasyona pilotluk yapmayı planlıyor.

15 Ocak 2021 tarihinde yayımlanan bir blog gönderisine göre BSN, 2021 yılı yol haritasının bir parçası olarak çeşitli ülkelerin CBDC’lerini temel alan evrensel bir dijital ödeme ağı (UDPN) oluşturmaya çalışıyor. Şu anda tasarım aşamasında olan UDPN’nin beta sürümünün 2021 yılının ikinci yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. BSN’nin, evrensel bir dijital ödeme ağını geliştirmesini beş yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Yapılan açıklamada UDPN ile BSN’nin, standartlaştırılmış bir dijital para transferi yöntemini ve ödeme prosedürünü etkinleştirmeyi amaçladığı belirtiliyor. Ayrıca yeni sistemin, maliyet dostu bir küresel ödeme çözümü sağlamak için API’ler aracılığıyla bankacılık, sigorta, kurumsal kaynak planlama ve mobil uygulamalar gibi sistemleri bir araya getirmeyi amaçladığı da dile getiriliyor.

Blog gönderisi incelendiğinde BSN’nin, Çin’in daha fazla CBDC gelişimi konusunda ciddi adımlar attığını ve bu alanda ilerlemeyi düşündüğü görülüyor. Yazıda CBDC’ler ile ilgili olarak da şu ifadelere yer veriliyor:

“CBDC’ler, geleneksel para birimlerinin mevcut ödeme ve dolaşım yöntemlerini tamamen değiştirecek, ödeme sistemlerinin dayanıklılığını tutarlı bir şekilde oluşturacak ve emtiaların küresel dolaşımını ve çapraz kur ödemelerini önemli ölçüde artıracak.”

Evrensel dijital ödeme ağı, BSN’nin 2021 yılı için belirlediği yol haritasındaki dört hedeften sadece biri. Diğerlerine değinecek olursak bunlar arasında; BSN ağının daha da genişletilmesi, özel BSN platformunun teşvik edilmesi ve BSN ekosisteminin genişletilmesi gibi hedeflerin bulunduğunu görebiliriz.

Son olarak yapılan açıklamada BSN’nin, blockchain teknolojisinin dünya çapında kitlesel olarak benimsenmesini hızlandırmak için 2021’de blockchain araştırma ve geliştirmesine büyük yatırım yapmaya devam edeceği bildirildi.

BSN Hakkında

BSN, ilk olarak 2019 yılının sonlarında pilot uygulamaya konulan Çin hükümeti destekli blockchain girişimidir. Proje başlangıçta, küçük ve orta ölçekli işletmelerin izin verilen blok zincirleri üzerinde blok zinciri uygulamaları oluşturmasına ve dağıtmasına yardımcı olacak bir teknoloji merkezi olarak konumlandırıldı. Program, küresel ticari kullanım için Nisan 2020’de resmi olarak başlatıldı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version