Muhabbit

Ukrayna CBDC Geliştirmek İçin Stellar İle Çalışacak!

Ukrayna Hükümeti ve Stellar Geliştirme Vakfı dijital para için birlikte çalışacak.

ukrayna

ukrayna

Ukrayna hükümeti kendi Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) oluşturmak için önde gelen blok zinciri ağı Stellar’ı seçti.

Stellar Geliştirme Vakfı (SDF) ve Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı, 4 Ocak 2021 tarihinde yapılan bir duyuru ile yapılacak ortaklık kapsamında birlikte çalışacaklarını duyurdu. Bu ortaklık anlaşmasının bir parçası olarak, Ukrayna’nın ulusal dijital para birimini ve sanal varlıklar için bir ekosistem geliştirmeyi amaçlayan projede her ikisi de birbirleriyle işbirliği yapacak.

Ülkenin Dijital Dönüşüm ve BT Bakan Yardımcısı Oleksandr Bornyakov, son üç yıldır bir merkez bankası dijital para birimi geliştirme olasılığını araştırdıklarını ve şimdi dijital para birimlerinin gelişimini başlatmak için girişimlere başladıklarını söyledi. Bornyakov, Stellar Vakfı ile olan ortaklığının, merkez bankalarının dijital para birimini geliştirmenin ilk adımı olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna’da bir CBDC uygulama planlarını açıklayan Bornyakov, ülkenin Dijital Dönüşüm Bakanlığı’nın şu anda ülkede kripto varlıklarının oluşturulması için yasal bir çerçeve ve ortam oluşturmakla meşgul olduğunu açıkladı. Bornyakov, Stellar Geliştirme Vakfı ile olan ortaklıklarından bahsederken, SDF ile işbirliğinin, ülkede sanal varlıklar endüstrisini inşa etmeyi amaçladıklarından kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Stellar Geliştirme Vakfı CEO’su Denelle Dixon da bu ortaklık hakkında yaptığı açıklamasında tüm dünyadaki finans kurumları ve hükümetlerle merkez bankası dijital para birimlerinin ihraç edilmesiyle ilgili önemli hususlar konusunda görüşmeler haline olduklarını dile getirdi.

Ukrayna, merkez bankası dijital para biriminin gelişim aşamasına adım atacak ülkeler arasında katılmış oldu. Bilindiği üzere daha önce, tüm dünyadaki diğer çeşitli merkez bankaları, kendi merkez bankası dijital para birimlerinin geliştirmelerine başladı. Hatta uygulama aşamasına geçen ülkeler dahi bulunuyor. Bu kapsamda Çin Halk Cumhuriyeti, Dijital Yuan olarak bilinen CBDC’nin geliştirilmesini çoktan tamamladı ve şu anda projesinin test aşamasında.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version