Muhabbit

Çip Üretim Devi TSMC, Yapacağı Yatırım İle Madencileri Sevindirdi!

Şirket, üç yıl içinde 100 milyar $ yatırım yapmayı planlıyor.

Bitcoin

Ohio Bitcoin madencilik

Müşterileri arasında Bitcoin madenciliği cihaz üreticileri de bulunan dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), kapasitesini artırmak için önümüzdeki üç yıl içinde rekor düzeyde yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Bloomberg tarafından yayımlanan haberde şirketin yatırımı ile ilgili şu açıklamaya yer verildi:

“TSMC, yarı iletken teknolojilerinin üretimini ve Ar-Ge çalışmalarını destekleme kapasitesini artırmak için önümüzdeki üç yıl içinde 100 milyar $ yatırım yapmayı planlıyor.”

TSMC tarafı ise yaptığı açıklamada, ihtiyaçlarını sürdürülebilir bir şekilde ele almak için müşterilerine yakın bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Bilindiği üzere küresel ekonomi, son zamanlarda yaşanan COVID-19 salgınının tetiklediği üretim kesintileri nedeniyle, Bitcoin madenciliği de dahil olmak üzere çok sayıda sektörü etkileyen bir çip kıtlığı yaşıyor.

Bitcoin madencilik cihazı üreticileri, Bitcoin madenciliği donanımı için Application-Specific Integrated Circuits (ASIC) yongalarını oluşturmak üzere TSMC, Semiconductor Manufacturing International Corporation ve Samsung Foundry gibi şirketlerin ürettiği çiplere ihtiyaç duyuyor. Burada yaşanan sıkıntılar dolayısı ile cihaz kıtlığına ve fiyatların çok yüksek miktarlara çıkmasına neden oluyor.

Bu durumdan etkilenen tek sektör Bitcoin madenciliği değil. Diğer sektörler arasında akıllı telefonlar, kişisel bilgisayarlar ve elektronik araçlar da bulunuyor.

Yaşanan tüm bu sıkıntıları aşmak isteyen dev firmalar da son zamanlarda yaptıkları açıklamalar ile daha fazla yatırım yaparak piyasanın beklentilerini karşılayacaklarını belirtiyorlar.

Örneğin Intel, Arizona’daki iki yeni fabrika aracılığıyla 20 milyar dolarlık yatırım yapmayı ve TSMC ile doğrudan rekabet etmeyi planladığını açıkladı. Bunun yanında dev teknoloji şirketi Samsung Electronics yarı iletken işini genişletmek için önümüzdeki on yıl içinde 100 milyar doların üzerinde yatırım yapacağını açıkladı.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version