Muhabbit

Circle, Stablecoin Üreticilerinin Banka Olarak Düzenlenmesini Destekliyor!

Circle CEO’su düzenleme kararını olumlu karşılıyor.

usdc

Tether ve Circle gibi stablecoin üreticilerinin kısa bir süre içinde bankalar ile aynı düzenleyici çatı altında çalışması gerekebilir.

Geçtiğimiz günlerde Biden yönetiminin stablecoin üreticileri hakkında önerdiği düzenleme üzerine Circle CEO’su Jeremy Allaire konu hakkında açıklama yaptı:

Bu tür bir öneri ABD finans sisteminde gerçekleşirse, içinde bulunduğumuz endüstrinin büyümesi için önemli bir kilometre taşı olacaktır.

Allaire, atılacak adımlar ile birlikte “stablecoinlerin büyümesini ve WEB3 ile birlikte entegre olarak daha iyi çalışabileceğine” vurgu yapıyor.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

Circle CEO’su stablecoin piyasası büyüdükçe, finansal piyasalara ve finansal istikrara dair yönelik risklerin de fazlalaşacağını düşünüyor.

Bildiğiniz gibi Biden yönetimi, stablecoin üreticilerini bankalar ile aynı kefeye koyarak yeni bir yasa önerisi hazırlamayı düşünüyor. CEO, bu tür bir adımın atılması halinde hem stablecoin üreticilerini hem de bankaları denetleyen kurumların kendini adapte etmesi gerektiğini belirtiyor.

Stablecoinler Odak Noktası Haline Geldi!

Son günlerde stablecoinler, düzenleyici kurumlar için ana odak noktası haline geldi. Eylül ayında ABD Hazine Bakanlığı, stablecoinlerin, yatırımcılar, piyasalar ve finansal sistem için oluşturabileceği riskleri incelemek adına birkaç toplantı düzenlemişti.

Bildiğiniz gibi SEC, geçtiğimiz günlerde kurumun önderliğinde bir düzenleme planlaması yaptıklarını açıklamıştı. Daha öncelerde de belirttiğimiz gibi SEC başkanı Gary Gensler, stablecoinler hakkında yetki sahibi olmak istediğini açık bir şekilde söylemişti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version