Cyberstella İncelemesi: Yeni Bir Oyun Geliyor!
- 2021:Özel bir şirket tarafından ilk uzay yolculuğu yapıldı.
- 2030:Uzay yolculuğu teknolojik gelişmeler ile birlikte yaygınlaştı.
- 2060:Mars’a göç etme planları başladı.
- 2100:Kitlesel koloni göçleri başladı.
- 2120:Warp teknolojisi kullanılarak galaksiler arası seyahat başladı.
- 2130:Discovery (Keşif) çağı başladı.
- 2140:Uzaylılarla ilk karşılaşma yaşandı.
- 2200:Teknolojik gelişmeler ile uzay araştırmalarının maliyeti büyük oranda düşürüldü.
- 2222:Cyberstella çağı başladı.
Japon oyun geliştirme firması MurasakiBV tarafından, Avalanche ağında yeni bir oyun başlatılıyor! Gelecek temalı bir uzay oyunu olan Cyberstella, bir play-to-earn (oyna kazan) projesi. Heyecan verici oyunda sektör için birçok yenilik var. Hep birlikte inceleyelim.
İlginizi çekebilir: GameFi Nedir?
Cyberstella Nedir?
Cyberstella evreni; oyna kazan konseptli, NFT odaklı ve uzay temalı bir oyun. Yeni retro ve bilim kurgu animasyonlarından esinlenilen oyunda, oyunculara ait avatarlar oyunun tam merkezinde.
MurasakiBV, Japon video oyunlarının bir sonraki jenerasyonu olmak vizyonu ile yola çıkıyor. Manga kültürü ile Web3 trendlerini birleştirerek; geliştirici ve kullanıcıların sahiplikleri olduğu geleceğin internetine katkı sunmak istiyor.
Nasıl Bir Oyun?
Cyberstella’da oyuncuların ana hedefi; en güçlü ekipleri kurmak ve avatar NFT’lerini Cyberstella evrenine altın harflerle yazdırmak! Altın harflerle yazdırmak derken; lafın gelişi değil, gerçekten de öyle.
Oyunda oyuncular zaman ile yarışarak, farklı gezegenlere ulaşmak ve enerjileri tükenmeden kaynaklar edinmek zorundalar. Yolculuk esnasında bazı bölgelerde duraklamaya, eserler toplamaya ve token kazanmaya çalışmalılar.
Oyuncuların enerjilerini tekrar kazanabilmeleri için, görevler esnasında buldukları kaynakları ana merkezlerine geri getirmeleri gerekiyor. Merkeze geri dönüş sonrası erişilen eşsiz eserler, pazar yerinde satışa sunulabiliyor.
Oyun içerisindeki tokenların ($UCC ve $STL); ekip üyelerini güçlendirmek, oyun içi seviye kilitlerini açabilmek, yeni ekip üyelerinin keşfedilmesine yardımcı olmak gibi birçok kullanım alanı bulunuyor.
Cyberstella’da Hikayeyi Oyuncular Yazıyor
Cyberstella’yı diğer oyunlardan ayıran belki de en önemli özellik; hikayeyi topluluğun yazıyor olması. Oyun geliştirici ekibi, oyunun başlangıcı için gereken hikaye ve altyapıyı sağladıktan sonra gerisini oyunculara bırakıyor.
Geliştirici ekibin planı; yönetişim tokenı $STL vesilesiyle topluluğun, Cyberstella’nın ürün geliştirme komitesinde yer alması. Oyuna ve hikayesine dair geliştirmeler, manga üretimleri, anime ve diğer çalışmalar topluluk ile birlikte yapılacak.
Oyun Mangalarında Kendi NFT’leriniz!
Oyunda NFT sahipleri, kendi NFT’lerine isim verebilecek ve kahramanlarının öz geçmişlerini yazabilecek. MurasakiBV, oyuncuların oyun içerisinde aktif olmasını istiyor ve topluluğun yaratıcı gücünü açığa çıkarmasının önünü açıyor.
Oyuncular Cyberstella’da, birer yaratıcı lisans sahibi olacak ve oyunun hikayesine katılmaya, hikayeler yaratmaya ve geliştirmeye katkı sunacak.
Manganın ne olduğu hakkında bir fikriniz var mı? Japonya’da meşhur olan mangalar birer çizgi romandır. Cyberstella’da yazılan hikayeler birer mangaya dönüşecek ve oyuna dair bu çizgi romanlarda oyuncular kendi NFT’lerini görerek kendi hikayelerini okuyacaklar!
Oyuncuların kahramanları kötü karakterler, iyi karakterler, maceracı ve korkusuz karakterler olabilir ve tüm bu özellikleri ile NFT’ler, proje ekibi tarafından yaratılan mangalarda ve animelerde yer alacak.
Ödüllü AMA ve NFT Satışları
Cyberstella’nın; alpha test sürümünde yer alacak oyuncular için sunduğu, avantajlı paket olan starter package ile oyuncular sadece NFT almak ile kalmıyor, aynı zamanda sanal bir varlık da edinmiş oluyorlar. Oyuncular, oyun beta sürümünden çıktığında almış oldukları varlıkları kaybetmeyecek ve kullanmaya devam edecekler.
Ekip NFT ön satışlarının Kasım 2022’de başlayacağını duyurdu. Gelişmeleri takip etmek için Cyberstella’nın resmi Twitter hesabını takip edebilir, Türkiye Telegram sayfasına katılabilirsiniz.
Cyberstella’nın 2 Ekim Pazar günü saat 21:00’de Muhabbit Telegram kanalında gerçekleştirilecek olan ilk AMA’sına, oyunun geliştirici firması Murasaki BV’nin CEO ve Co-Founder’ı olan Shin konuşmacı olarak katılacak ve sorulara cevap verecek. AMA’ya katılmak ve ödül hakkı kazanmak için aşağıdaki linkte bahsedilen şartları yerine getirmek gerekiyor.
Etkinlik linkine buradan erişebilirsiniz.
“Hikayeniz Hikayemizdir”
Video oyunları oynayanların çoğu bu görüşe katılacaktır: Her oyuncu oyunun bir anında, oyunun içerisindeki hikayede gerçekte de yer alıyor olmayı diler.
Oyunun türü ne olursa olsun; oyun sadece bir eğlence aracı olmaktan çıktığında ve oyuncuyu içerisine çektiğinde, proje işe yaramış demektir. Oyuncuları kişisel olarak oyuna bağlayan, oyunun hikayesinin içerisine sokan bir proje her zaman başarılı olur.
MurasakiBV; bunu yapmak istiyor ve Cyberstella’yı diğer oyunlardan ayıran en önemli özellik de bu.
Oyuncu topluluğu ve onlara ait NFT’ler; 2222 yılında başlayan Cyberstella evreninin hem yazarları hem de kahramanları oluyor. Oyuncular kendi konseptlerini yaratabilecek, kendi hikayelerini yazabilecek, paylaşabilecek ve MurasakiBV’ye bu evreni geliştirmede yardımcı olacak.
MurasakiBV, topluluğuna şöyle hitap ediyor:
Senin NFT’n, senin hikayen ve senin evrenin. Hep birlikte geliştirelim!
Oyuna ait demonun bu yılın (2022) üçüncü çeyreğinde, ana lansmanın ise 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor.
Cyberstella Türkiye Telegram grubuna buradan ulaşabilirsiniz.
Cyberstella web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
Cyberstella Twitter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Cyberstella Discord grubuna buradan ulaşabilirsiniz.
Daha fazla Blockchain haberi için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz
Bu içerik sponsorludur.