Daimler Tercihini Blockchain Teknolojisinden Yana Kullandı!
Blockchain destekli bir veri paylaşım platformu olan Ocean Protocol ve Daimler iş birliğine gidiyor. Bu iş birliği ile birlikte Daimler, şirket içi veri akışları ve tedarik zinciri bilgilerinden nasıl daha efektif bir şekilde yararlanabileceklerini gösterecek.
Salı günü açıklanan ortaklığın asıl amacı, Daimler AG’nin merkezsiz bir şekilde veri akışlarını kontrol etmesi ve dahili satışların artmasını sağlamak.
Daimler’in Stuttgart merkezini ve Singapur’daki üretim merkezini kapsayan proje, büyük işletmelerin veri paylaşımı yaparken daha güvende hissetmesini sağlayacak.
Daimler Technology’nin başkanı Hartmut Mueller yaptığı açıklamada, “Merkezsiz bir şekilde işlenen verilerin değerini kanıtlamasında blockchain teknolojisine sonsuz güven duyuyoruz.” dedi. Ayrıca, “Veri odaklı bir şirket ile yaptığımız bu yolculuk, B2B veri merkezi gibi güvenilir bir girişimde bulunmamıza katkı sağlayacak.” dedi.
MercedesChain
Yıllar geçtikçe büyük teknoloji devleri ve büyük işletmeler, dünya üzerindeki en değerli kaynağın veri akışı olduğunu fark etti. Daimler, General Motors ve BMW gibi büyük otomobil üreticileri, blockchain teknolojisini kendi endüstrilerine entegre etmeye çalışan ilk üreticilerden.
Daha öncelerinde Daimler’in IT departmanında 5 yıllık bir tecrübeye sahip olan Ocean Protocol’ün kurucusu Bruce Pon, Daimler gibi bir şirketin sadece, yazılım, güvenlik önlemleri ve çeşitli ek giderlerin yılda 300 milyon$ gibi bir fatura çıkardığını söyledi.
Pon konu ile ilgili verdiği bir röportajda, “İç ve dış veri paylaşımının çalıştığını gözlemledik.” dedi. Bununla beraber, “Bu teknoloji firmanın IT sistemini bir maliyet unsurundan kâr unsuru haline getirebilir.” dedi.
Yeni Nesil Sektör
Günümüzde, otomobil üreticileri ve orijinal ekipman üreticileri parmaklarının ucunda bulunan veri zenginliğinin farkındalar. Ve bu veri zenginliğinden en iyi şekilde yararlanabilmek için birbirleri ile bir yarış halindeler.
Daimler’in Singapur teknoloji müdürü Frank Schur yaptığı bir açıklamada, “Merkezsiz bir veri pazarı kulağa ilginç geliyor ve alım satım işlemlerine açık bir yaklaşım ile, bize verilerin toplanması için heyecan verici bir fırsat sunuyor.” dedi. Ayrıca Schur, “Ocean Protocol ile birlikte bu fırsatı güvenli ve şeffaf bir biçimde değerlendirmek istiyoruz.” dedi.
Pon, Ocean ekibinin bu konuda otomobil üreticileri ile birlikte beyin fırtınası yaptığını belirtti. Ayrıca Pon, oluşturulacak ilk veri pazarının kamyon şirketleri ve dağıtım araçları arasında gerçekleşebileceğini düşünüyor.