NFT konusu sürekli gündemde ve yeni NFT sergileri de açılmaya devam ediyor. Yeni NFT sergisi Denizli’de oldu. Denizli’nin bu ilk NFT sergisinde toplamda 40 adet eser bulunuyor.
Denizli’nin ilk NFT sergisi 11 Mart 2022 Cuma günü kapılarını açtı. Ceren Tekin Karagöz’ün imzasını taşıyan sergi 22 Mart 2022 tarihine kadar açık olacak.
Sergide toplamda 40 adet NFT bulunuyor ve bunların 20 tanesi hareketli grafiklerden oluşuyor. Diğer 20 NFT ise .PNG uzantılı görseller şeklinde. PNG uzantılı görseller Tolkien’in yaratmış olduğu orta dünya karakterleri ve kripto parayı temsil eden dünya dışı yaşam biçimlerini konu alıyor.
Sergide NFT’lerin QR kodları bulunuyor. Ziyaretçiler sergiyi gezerken QR kodları telefonları ile okutarak eserlere ulaşabiliyor.
Sergiye katılanlar kurulan sergiyi şu şekilde anlatıyor:
Bu sergide yer alan çalışmalar geçmiş-bugün ve gelecekte değişen ve değişecek olan sanat ve finans ilişkisini sorgulatıyor. Ayrıca NFT (Değiştirilemez token) ve kripto para gibi yeni kavramlar üzerine düşünmek için ortaya konmuştur. Değişen finansal olgular ve dijitalleşen sanat ile eserler ve finans arasında yeni bir ilişki oluşuyor.
Denizli’deki sergi Pamukkale Üniversitesi’nde 22 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek.
Türkiye’deki ilk NFT sergisi İstanbul Beyoğlu’nda gerçekleşmişti. Dijital sanata odaklanan Carny.io’nun düzenlediği sergide birçok sanatçı yer aldı. Sergiyi görmeye ise uluslararası koleksiyoncular ve yatırımcılar geldi.
Carny.io kurucularından Elyo Elvaşvili ve Nuri Sayraç sergi hakkında şunları söyledi:
Türkiye’nin ilk NFT sanat sergisi düzenlediğimiz bu gecede dakikalar içerisinde 300 bin dolar değerinde sanat NFT’si satıldı.
Beyoğlu Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda düzenlenen etkinliğe Oya Eczacıbaşı, Leyla Alaton, Muzaffer Yıldırım, Emin Hitay, Banu Çarmıklı, Berrak Barut, Kerim Sabancı, Engin Can Ural, Murat Tabanlıoğlu, Asuman Şener ve Zafer Civelek ve çok sayıda davetli katıldı.
Türkiye’deki sanat galerinden ise Art On İstanbul, artSümer, PG Art, Pilevneli, Pilot, Sanatorium galerilerinin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘The Future Begins Today: Carny Genesis NFT Collection’ başlıklı sergide çağdaş sanat geleceğin teknolojisi ile bir araya geldi.
Etkinlikte konuşma yapan Carny.io kurucularından Elyo Elvaşvili şu sözleri söyledi:
Dijitalleşmeyle birlikte hayatımıza hiç kullanmadığımız kavramlar girmeye başladı. Dijital ortamdaki eseler kopyalanamaz ve sahipliği tektir. Dijital platformlar sanatçılara büyük avantajlar sağlıyor. Sınırları ortadan kaldırıyor. Türkiye‘de olan bir galeri teknoloji vasıtasıyla bütün dünyaya ulaşabiliyor. Biz sanatçıları ve galerileri uluslararası platformlara taşımayı amaçlıyoruz. Sadece teknoloji desteği sağlamayacağız, aynı zamanda bir birliktelik oluşturarak Türkiye‘nin değeri ve gücünü uluslararası platformlara taşımak istiyoruz.
Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.
Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar