Muhabbit

Dubai Düzenleyicileri, Binance Borsasından İşleri Hakkında Daha Fazla Bilgi İstedi

Dubai, lisans verme sürecini zorlaştırıyor.

Dubai düzenleyicileri, küresel borsa Binance’ten hangi işleri nasıl yaptığına dair bilgiler sunmasını istedi.

Bloomberg’teki habere göre, düzenleyici kurum bu bilgileri tüm küresel borsalardan istedi. Dubai’deki tüm kripto para işini denetleyen Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), Binance’den borsanın mülkiyet yapısı, yönetişim ve denetim süreçleri hakkında daha fazla bilgi vermesini istedi. Konuya yakın olan kişiler VARA’nın bu bilgileri Dubai’de lisanslı borsa olmak isteyen diğer küresel kripto para borsalarından da istediğini belirtti.

İçerideki kaynaklardan ikisi, VARA yetkililerinin sadece Binance’in yönetim kurulu prosedürlerini istemediğini açıkladı. Aynı zamanda yetkililerin, küresel grup düzeyinde de benzer bilgiler sağlamasını ve borsanın büyüklüğü ve karmaşıklığı göz önüne alındığında sorguların ele alınmasının daha uzun süreceğini belirteceğini duyurdu.

VARA’nın, Dubai’deki sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) üzerindeki artan inceleme, ABD’deki düzenleyiciler tarafından yapılan baskıyla birleşince Binance borsasının sıkıntıları katlanmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CTGC), Binance borası ve CEO’su Changpeng Zhao’a karşı bir dava açmıştı. CTGC, bu dava ile borsanın CTFC’ye uygun şekilde kaydolmadığını, bazı yükümlülüklerden kaçtığını ve federal yasaları hiçe saydığı iddia etmişti.

Changpeng Zhao ise iddiaları yalanlamış ve iddiaların gerçek dışı olduğunu açıklamıştı. CZ ayrıca, Binance borsasının kâr için ticaret yapmadığını veya piyasayı manipüle etmediğini duyurmuştu.

CFTC ile Binance arasındaki dava hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bu haberimizden okuyabilirsiniz.

Binance, VARA’dan daha önce lisans almıştı

Binance borsası, 2022 Eylül ayında VARA’dan minimum uygulanabilir ürün (MVP) lisansı almıştı. Bu lisans Binance’in, Birleşmiş Arap Emirliklerinde ofis kurmasına ve ön nitelikli yatırımcılara dijital varlık değişimi hizmetleri sağlamasına olanak sağlıyor. Ancak şirket henüz emirlikte yerel olarak düzenlemiş dijital varlık servisi sunamıyor.

Kripto para borsası Binance, var olan MVP lisansını yükseltmek için VARA’nın isteyeceği tüm belgeleri sağlaması gerekiyor. Ancak Dubai’deki düzenleyicilerden bu lisansı şu ana kadar sadece dijital varlık sorumlusu Hex Trust aldı.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla NFT Haberleri İçin: NFT Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version