Muhabbit

Dünyanın İlk Bitcoin ETF’sinde Tutulan BTC Miktarı 10.000’i Geçti!

Bitcoin ETF’sine olan ilgi beklenenden fazla oldu.

Bitcoin'in Piyasa Değeri

Yakın zaman önce Kanada menkul kıymetler tarafından Bitcoin ETF başvurusu kabul edilen Kanada merkezli varlık yöneticisi Purpose Investments ile ilgili olarak Glassnode’dan alınan verilere göre borsada işlem gören fon ürününün piyasaya sürülmesinden sadece bir hafta sonra 10.000′in üzerinde Bitcoin tuttuğu belirtiliyor.

Veriler, yatırımcılar arasında bu tür Bitcoin talebinin yüksek olduğunu gösteriyor. Glassnode’a göre, fon son dört günde 1.000’in üzerinde Bitcoin (46 milyon dolar) aldı ve yalnızca bir gün içinde 417’den fazla Bitcoin aldı.

Ancak bunun yanında genel satın alma talebinde bir düşüş eğilimi olduğu da görülüyor. Geçen hafta başında 2.251‘den fazla Bitcoin ETF’ye geçerken, Salı günü ise 1.031 Bitcoin geldiği görülüyor. Daha sonra Çarşamba günü nispeten düşük olan 327 Bitcoin girişi görülürken, yatırımcılar Perşembe günü 417 Bitcoin aldı.

ETF

ETF’ler, yatırım fonlarına benzer bir yatırım sepeti içermektedir, ancak borsalarda hisse senetlerinin yaptığı gibi ticaretini sürdürür. Fonlar arasındaki risk, varlık türüne göre dalgalanırken, Bitcoin ETF’si “yüksek riskli” olarak kabul ediliyor.

Bilindiği üzere Purpose’ın Bitcoin yatırımcıları üç ETF bildirimi arasından seçim yapabiliyorlar: ABD doları için bir BTCC.U ürünü, Kanada doları için bir BTCC.B ürünü ve yeni eklenen BTCC ürünü.

Yazım sırasında Toronto Borsasında BTCC.U 9,41 Dolar, BTCC.B 9,29 Dolar ve BTCC 10,34 Dolar ile işlem görmeye devam ediyor. Bununla beraber halihazırda Purpose tarafından tutulan toplam Bitcoin’in değeri 464 milyon $ olarak görünse de fonun toplam net varlık değerinin 624 milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor.

Fonun Bitcoin talebi, ilk işlem saatinde 80 milyon dolardan fazla ve ilk günde toplam 165 milyon dolardan fazla yatırım aldığı 18 Şubat tarihindeki muhteşem bir açılış gününün ardından devam ediyor. Açıklanan verilere bakılırsa yatırımcılar Bitcoin ETF’sine ilgi göstermeye devam edecek gibi görünüyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version