Muhabbit

Elon Musk Twitter’ın Tamamını Satın Almak İstiyor!

Musk, Platformu satın almak için her hisse başı 54.20 dolar ödemeyi teklif etti.

elon musk twitter

elon musk twitter

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, son zamanlarda sosyal medya platformlarıyla ilgili birçok eleştirilerde bulunmuştu. Özellikle Twitter’ın objektif bir platform olup olmadığına dair kendi sayfası üzerinden anketler paylaşmıştı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Elon Musk, Twitter’ın tamamını satın almak istiyor. Platformu satın almak için her hisse başı 54.20 dolar ödemek istediğini teklif etti.

Musk, resmî teklif belgesini ise Twitter’dan paylaştı.

Twitter’dan henüz bir açıklama gelmedi ama Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak konusunda kararlı olduğunu son zamanlarda yaptığı paylaşımlardan görüyoruz.

Justin Sun, Elon Musk’ın teklifine karşılık bir tweet paylaşarak, hisse başını 60 dolara almak istediğini duyurdu!

‘Düzenle Butonu’ teklifi gelmişti

Yakın zaman önce Elon Musk, bir hamle yaparak Twitter’dan hisse aldığını kamuoyuna duyurdu. Ardından, yine kendi sayfasından atılan tweet’lerde “bir düzenle butonu” olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Biliyorsunuz ki Twitter’da bir düzenle butonu yok. Bu butonun olmaması özellikle popüler kullanıcıların zorlanmasına neden oluyor. Özellikle çok fazla etkileşim alan bir tweet’i düzenleyemeyen kullanıcılar çoğu zaman sıkıntı yaşıyor.

Twitter dijital evrenin en acımasız linç etme kültürünün başında gelen platformlardan biri. Bireylere fayda sağladığı kadar zarar da sağladığı kaçınılmaz bir gerçek.

Gordon Haskett Araştırma Danışmanlığı analisti Don Bilson, CNBC’ye verdiği bir röportajda Elon Musk’ın hisse sahibi olmasıyla ilgili Twitter’ın geleceğiyle alakalı şöyle bir öngörüde bulunmuştu;

“Musk şimdiden Twitter’ın yüzde 9’una sahip ve geri kalan %91 hisseye sahip yatırımcılarla uğraşacağını düşünmüyorum. Musk’ın kısa bir süre içerisinde Twitter’la ilgili bir hamle yapacağına şahit olabiliriz. Bu adam söz konusu olduğunda, herhangi bir şeyin ihtimal dışı olduğunu açıkçası pek düşünmüyorum!”

Don Bilson, Elon Musk ile ilgili öngörüsünde haklı çıkabilir. İlerleyen zamanlarda Elon Musk’ın neden Twitter’ı komple istediğini daha iyi anlayacağız.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version