Muhabbit

Ethereum ETH Fiyat Analizi 21.06.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

ethereum eth Fiyat Analizi 1-2

Bu akşam son zamanların hayal kırıklığı diyebileceğimiz Ethereum fiyat grafiğini inceleyeceğim. Hayal kırıklığı dememin sebebi 1.750 dolar desteğini kırdıktan sonra neredeyse %50 değer kaybetmesi. Evet orası oldukça önemli bir destek bölgesiydi. Ancak bu kadar hızlı ve büyük bir düşüşü ben de beklemiyordum. Neyse şimdi analiz kısmımıza geçelim.

ETH Fiyat 21 Haziran 2022

Ethereum birkaç gün önce 900 dolar seviyesinin de altına sarktı. Şu an için az da olsa toparlanmış görünüyor. Yazıyı hazırladığım sırada 1.144 dolar bölgesinden işlem görüyor.

ETH Grafik 21 Haziran 2022

Ethereum ETH fiyat grafiği 21.06.2022. Saatlik grafik, veriler FTX borsasına aittir.

Binance borsasında listeli Ethereum/Tether (ETH/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik saatlik zaman diliminde ve TradingView’den temin edilmiştir.

ETH Analiz 21 Haziran 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Ethereum için takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Grafik saatlik olunca iki bölge arasında çok fazla mesafe olmamasını bekliyoruz. Ama grafiğin sağ tarafındaki fiyat çizelgesine baktığımızda durumun oldukça farklı olduğunu görmekteyiz. Bunun sebebi son zamanlarda volatilitenin oldukça fazla olması. Özellikle hızlı yükseliş ve düşüşlerden sonra bu tarz hareketler maalesef ki normal. Bu durumun olumsuz yönlerinden biri bir yapı oluştuğunda veya bir alım/stop yerleri belirlediğinizde iki seviye arasında oldukça fazla ara oluyor.

Grafikteki bölgelerden iki tanesi bizim için oldukça önemli biri 1.260 dolar bölgesindeki direnç diğeri de 1.020 dolar bölgesindeki destek. Eğer Ethereum artık dönecekse bu bölgelerde yapacağı hareketler oldukça kritik olacak. Örneğin 1.260 dolar direncini kırması yükseliş trendi için oldukça olumlu bir adım olurken 1.020 dolar desteğini kırması da bir o kadar negatif olacak. Ama ben şu an 1.020 dolar desteğinin bir nebze güçlü olduğunu düşünüyorum ve vereceği fırsatlar için bu desteği yakından takip edeceğim.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Ethereum analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ETH/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version