Muhabbit

Ethereum Fiyat Analizi 24.03.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Ethereum’u inceliyoruz. Ethereum grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Ethereum Fiyat Analizi Draco

Bugünkü fiyat analizi yazımda Ethereum’u inceleyeceğim. Hafta sonu hazırladığım fiyat analizi videosunda Ethereum’da sağ açılı üçgen yapısına benzer bir yapı olduğunu ve destekten tepki aldıktan sonra desteğin kırılmasının muhtemel olduğunu belirtmiştim. Tam da beklediğim gibi oldu ve destekten tepki aldıktan sonra tekrar desteğe inip orayı kırdı. İlgili videoya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Şimdi de şu anki Ethereum fiyat grafiğine bakalım.

Ethereum ETH fiyat grafiği 24.03.2021. 2 Saatlik grafik veriler FTX borsasına aittir

İlk başta 2 saatlik grafikte bir genel görünüme bakacağım. Daha sonra da daha küçük zaman diliminde sağ tarafta bir ikili dip formasyonu (güzel bir dönüş formasyonudur) var mı ona bakacağım.

Grafikteki yeşil alanlar destek ve direnç bölgelerimiz. 1735 dolar bölgesindeki destek bölgemizin kırılmasıyla fiyat 1660 dolardaki desteğe kadar gerilediğini görüyoruz. Bugünkü yükseliş hareketi ile de kırılan desteğin (yeni direnç) retest edildiğini görmekteyiz. Bu zaman dilimindeki görünüm henüz tam anlamıyla olumluya dönmüş değil. Bu yeni direnç kırılmadan Ethereum’a temkinli yaklaşmaya devam edeceğim. Bu grafik üzerinde çok fazla durmayacağım, dediğim gibi sadece genel görünümü aktarmak istedim.

Ethereum ETH fiyat grafiği 24.03.2021. 30 dakikalık grafik veriler Binance borsasına aittir

Şimdi küçük zaman diliminde incelemek için 30 dakikalık zaman diliminde grafiğe bakalım. Burada mükemmel olmasa da bir ikili dip yapısı bulunmakta. Mükemmel değil dedim ama her ihtimale karşı detaylıca inceleyelim burayı.

Yeşil alanla belirttiğim yer diplerin bulunduğu bölge. 1721 dolardaki kırmızı yatay çizgi ise ikili dibin neckline bölgesi. Buranın kırılmış olduğunu görmekteyiz. Bu ikili dibin iki hedefini de grafikte belirttim. Bunlar 1754 ve 1769 dolar. Hedefler küçük olmuş olabilir ama neticede 30 dakikalık zaman diliminde oluşan küçük bir formasyonu inceliyoruz. Bir de 2618 formasyonu oluşursa onda arayacağımız dönüş bölgesini de grafikte belirttim orası da 1682 dolar seviyesi.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version