Muhabbit

Fractal NFT Projesi’nden Dolaylı Yoldan 154.000 Dolar Çalındı!

Twitch’in kurucu ortağı olan Justin Kan’ın kurduğu Fractal projesinde 154.000 dolar çalındı!

NFT hırsızlığı - muhabbit

NFT hırsızlığı - muhabbit

NFT’lerin popülerleşmesiyle birlikte birçok kullanıcı potansiyel gördükleri NFT projelerini mint ediyor. Bilmeyen kullanıcılar için mint işlemi, belirlenmiş bir fiyat üzerinden rastgele bir NFT’ye sahip olmanızı sağlar. Mint ettiğiniz koleksiyondan sahip olduğunuz NFT, çok ender veya klasik olabilir. Ender NFT’ler yüksek fiyatlara satılırken, ender olmayan NFT’ler mint ettiğiniz fiyata veya daha ucuza satılabilir. Bunun dışında NFT’lerin fiyatlanması, tamamen talebe göre değişkenlik gösteriyor.

Solana ağı üzerinde çalışan Fractal, diğer projelerde olduğu gibi kullanıcıların NFT’leri “mint” edebileceği bir etkinlik gerçekleştirecekti. Ancak projenin resmi Discord kanalında kullanılan bir bot “hack”lendi. Bu saldırıdan habersiz olan kullancılar, botun kanalda paylaştığı duyurudaki linkte NFT “mint” edebileceğini düşündü. Birçok kullanıcı, “mint” ettiğini sanarken, aslında bilgisayar korsanına para transferi yapıyordu.

Twitch kurucu ortağı Justin Kan, tweet atarak dolandırıcılığın gerçekleştiğini kabul etti ve insanları uyardı. Ancak o linke tıklayıp NFT mint etmeye çalışan birçok kullanıcı vardı.

justın kan twıtter

Discord kanalındaki birçok kullanıcı bu şekilde dolandırılmış oldu. Sonuç olarak bilgisayar korsanı, 154.800 dolar değerinde SOL’ü kripto parayı cüzdanına aktardı.

Fractal, Solana merkezli bir NFT pazar yeri olarak tanımlanabilir. Proje normalde 24 Aralık’ta başlatılacaktı, ancak yaşanan olaylardan dolayı bu tarih değişebilir.

Fractal ekibi, NFT mint ederken dolandırılan bütün kullanıcılara geri ödeme yapacağını söyledi.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version