Draco’dan Genel Market Analizi; Fiyat Analizleri, Yorumları
Draco’dan bu sefer de bir Genel Market Analizi ile analizlerimize devam ediyoruz.
Bugün bir farklılık olsun ve daha fazla kişiye yardımı dokunsun diyerek genel bir market analizi yapma kararı aldım. Eğer güzel geri dönüşler alırsam bu içeriği daha sık yapmayı düşünüyorum.
Bitcoin (BTC)
Öncelikle piyasaya yön veren Bitcoin ile başlayalım. Kısa zaman diliminde durumlar çok çabuk değiştiğinden dolayı büyük zaman diliminde bakmayı tercih ettim. Her zamanki gibi destek ve direnç bölgelerimizi grafik üzerinde belirttim. Bu grafiğe baktığımızda bizim için şu an en önemli nokta fiyatın 11200 dolar seviyesinin üzerine çıkıp tutunması. Görebileceğiniz üzere o bölge güçlü bir direnç bölgesi ve fiyat orayı kırarsa birçok kişinin içine su serpilecektir. Daha kısa zaman periyodunda bakacak olursak fiyat şuan bir direnç bölgesinde buradan bir geri çekilme söz konusu olabilir. Muhtemel bir geri çekilme için önlemleri almakta fayda var.
Günlük grafiği koymayı da istedim. Bunun sebebi birçok kişi küçük zaman dilimlerinde baktığından dolayı büyük yapıları kaçırmış oluyor. Burada göreceğiniz üzere bearish bir durum şimdilik söz konusu değil. 12000$’dan yaşadığımız düşüş aslında bir re-test olarak duruyor şuan. Günlük grafikte fiyat henüz düşük dip (Lower Low) yapmamış durumda. Ayrıca 8000$ seviyelerinden başlayan bir trend olduğunu da görmekteyiz. Bu trendi takip etmekte de yarar var.
Ethereum (ETH)
İkinci sırada bakacağımız coin ise Ethereum (ETH). Fiyatı 480 dolara çıkarak yatırımcısı sevindiren ETH daha sonrasında yaşadığı %35’lik düşüş ile büyük bir güven kaybı oluşturdu. 4 saatlik zaman diliminde grafiğini incelersek eğer fiyatın şu an bir direnç bölgesinde olduğunu görmekteyiz. Gözümüze çarpan güzel bir nokta ise bir ikili dip formasyonu ihtimali. Bildiğiniz üzere bu formasyon bullish bir yapı. Fiyat 320 dolar seviyesinden 2 defa tepki almış. Eğer ki 390-395 dolar direncini kırarsa bu formasyon aktif olacak. Neckline bölgesi (390-395 dolar) kırıldığında formasyonun hedef ve stop noktalarına daha detaylı bakacağız.
Litecoin (LTC)
Sıra geldi Litecoin (LTC)’e, Bitcoin ve Ethereum’da olduğu gibi Litecoin de direnç bölgesinde şu an. Bunun yanı sıra bir düşen trend olduğunu ve fiyatın şuan orada olduğunu görmekteyiz. Bu trendin kırılımını takip etmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Güzel fırsatlar verebilir.
Ripple (XRP)
Gelelim kripto piyasasının en tartışmalı coinlerinden biri olan Ripple (XRP)’a. Baktığımız diğer coinlerde olduğu gibi Ripple da direnç bölgesinde. Bunun dışında görebildiğim bir formasyon şimdilik bulunmuyor.
Binance Coin (BNB)
Binance Coin (BNB) de geleneği bozmuyor ve onun da dirençte olduğunu görüyoruz. Diğer bir nokta ise yükselen bir trendin olduğu. Fiyat dirençte olduğundan bu trende kırılım aranmasından yanayım. Kısa zaman diliminde short fırsatı vereceğini düşünüyorum.
FTX Token (FTT)
Gelelim benim uzun zamandır yakın takibimde olan FTX Token (FTT)’a. Bilmeyenler için FTX Token, FTX borsasının token’ı. Geçtiğimiz günlerde düşen trendini kırdı ve ilk dirençten iki defa ret yedi. Dikkatimi çeken bir nokta ise düşüş trendinin 0,618 geri çekilmesi 3.90 dolar seviyesindeki direncin yakınlarına denk geliyor. O yüzden şu an önündeki direnci kırarsa o seviyelere gelmesi olası.
Swipe (SXP)
Açıkçası SXP takibimde olan bir coin değildi, ancak çok fazla istek gelince onu da eklemek istedim. Fiyatın önündeki belki de en önemli direnç grafikte işaretlediğim kırmızı bölge olduğunu düşünmekteyim. Orayı kırarsa işler SXP için değişecektir. Ayrıca 2 dolar seviyelerinden başlayan düşüş trendini kırdığını ve re-test ettiğini görmekteyiz. Küçük zaman diliminde fiyatın önündeki ilk direnç de 1.34 dolar seviyesi (Grafikte yatay kırmızı çizgi).
Chainlink (LINK)
LINK 20 dolar seviyelerine çıkarak oldukça popülerleşmişti. Ancak daha sonra 8 doların dahi altına inerek büyük bir düşüş yaşadı. Grafik üzerinde destek ve direnç bölgelerini gösterdim ve bunların ne kadar güzel çalıştığı da ortadayken bunları takip etmemek olmaz. 13 dolar seviyelerinden başlayan düşüş trendini ise kırmış ve ardından hızlı bir şekilde yaklaşık %20 yükselmiş. Şu an ise kırdığı bir direnç destek olmuş ve orayı re-test ediyor.
Neo (NEO)
NEO da oldukça istek alan bir coindi o yüzden onu da eklemek istedim. Fiyat 23 dolar seviyelerindeki dirençten ret yemiş. Ayrıca o dirence kadar yükselirken oluşturduğu trendin altında da mum kapanışı yapmış. Bunları göz önüne aldığımızda fiyatta bir geri çekilmenin olması muhtemel. Ayrıca bearish bir libra formasyonu var. Ancak hem libra formasyonuna genel olarak pek güvenmiyorum hem de yapı olarak mükemmel değil. O yüzden onu eklemek istemedim.
(COMP)
Son olarak ise Compound Token (COMP)’ı inceleyeceğiz. Güzel bir ikili dip formasyonu oluşturmuş ancak şu an neckline’ı (146.75 dolar kırmızı yatay çizgi) kırabilmiş değil. Neckline’ı kırarsa 160 dolar seviyesi ikili dip formasyonunun ilk hedefi olacaktır. Diğer yandan bir yükselen kama formasyonu da oluşmakta. Yani şu an hem bullish hem de bearish iki yapı var elimizde. Burada yapılacak en mantıklı hareket iki yapıyı da yakından takip edip hangisi aktifleşirse ona göre pozisyon almaktır.
Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri
UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.