Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62024.76
-0.07%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $2993.08
-0.96%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $33.65
-2.32%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $543.3
-0.51%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Google Ve Hedera Hashgraph (HBAR) İşbirliği Nereye Gidecek

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Google, Hedera Hashgraph’ın yönetim konseyine (Governing Council) katıldığını duyurmuştu.

Clock
Paylaş
Google Ve Hedera Hashgraph (HBAR) İşbirliği Nereye Gidecek

Google ve Hedera Hashgraph (HBAR) işbirliği nereye gidecek? Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Google, Hedera Hashgraph’ın yönetim konseyine katıldığını duyurmuştu. Bağımsız araştırma firması Fundstrat’ın araştırmasına göre, dağıtık defter teknolojisi platformu Hedera Hashgraph, 2024’e kadar 1,9 milyar dolar değer yaratabilir.

728×90 muhabbit - Google Ve Hedera Hashgraph (HBAR) İşbirliği Nereye Gidecek300x250 muhabbit - Google Ve Hedera Hashgraph (HBAR) İşbirliği Nereye Gidecek

Rapora göre Ekim 2019 tarihinden bu yada ağda nerdeyse 36 milyon işlem gerçekleştirilmiş durumda. Bahsettiğimiz tarihte ağ, herkese açık hale getirilmişti. Bu noktada ağın talep gördüğü aşikar. Hedera ağı şu sıralar Acoer gibi şirketler tarafından, Yeni Koronavirüs’ün yayılımını izlemeye yardımcı olmak adına aktif olarak kullanılmakta.

Fundstrat’ın raporuna göre Google’ın konseye katılması, Hedera’nın gelecekteki başarısı için anahtar durumunda. IBM, Boeing ve Deutsche Telekom gibi şirketler konseyde bulunurken Google’ın da eklenmesi, aslında şirketin kurumsal potansiyelinin bir göstergesi olabilir.

Hedera Hashpraph CEO’su Mance Harmon’un açıklamalarına göre, Google’ın konseye katılımı ile birlikte, bazı “node”ların Google Cloud üzerinde çalışacak.

Google diğer konsey üyelerinden farklı olarak, aynı zamanda ağın korunmasından sorumlu olacak.

Açıklamalara göre Hedera Hasgraph, Google tarafından büyük övgü almış durumda. Konuyla alakalı Google Cloud’dan gelen açıklama ise söyle.

Hedera Hashgraph’a ölçeklenebilir ve güvenilir bir altyapı sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Libra Nerede Hata Yaptı

Google gibi bir çok şirket Hedera Ağı’na katılım gösterirken, bir çok kurum Facebook’un Libra’sından ayrılmış durumda. Harmon’a göre Libra’nın yönetişim modeli Hedera’ya çok benziyordu. Hatta 2019 yazında Harmon, Wall Street Journal’da konuyla alakalı bir yazı yayımlayıp Facebook’un, Hedera’nın modelini çaldığını iddia etmişti.

Başta projeye her sektörden katılım olmasına rağmen sonradan Visa, Mastercard ve PayPal gibi firmaların Libra projesinden neden çekildiği halen merak konusu.

Libra sayesinde regülatörlerle birlikte çalışmanın önemini kavradık.

Harmon cümlesini şu şekilde derinleştiriyor. “Bu, Facebook’un regülatörlerle iletişim kurmadığı anlamına gelmiyor. Fakat Libra, birden fazla para birimini bir sepette toplamak istedi. Bu regülatörler için zorlu bir durum, farklı prosedürler ve protokoller gerektiriyor. Bunun gibi karmaşık işlere bulaşmayacağız.”

Google anlaşması ile birlikte büyük bir “hype” kazanan Hedera, regülatörlerle birlikte çalışıp hedeflerine ulaşabilecek mi hep birlikte gözlemleyeceğiz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar