Muhabbit

Hakim, Coinbase’in davayı reddetme talebini onaylamadı

ABD New York’tan Hakim Katherine Polk Failla, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Coinbase arasındaki dava sürecinin devam etmesine hükmederek, borsanın davayı reddetme talebini onaylamadı.

Geçen yıl SEC, Coinbase’i kayıtsız bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet göstermekle suçlamıştı. Düzenleyici ayrıca Coinbase’in staking ve cüzdan hizmetlerini de incelemişti.

Hakim Failla, SEC’nin Coinbase’in bir borsa, komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği ve staking programı aracılığıyla menkul kıymetlerin kayıtsız satışına karıştığı iddialarını “yeterince savunduğunu” belirtti. Ancak, SEC’nin Coinbase’in cüzdan uygulamasıyla ilgili iddialarını reddetti.

The Block‘un haberine göre dava, ilerleyen aşamalarda jüri kararına kalacak, ancak bunun muhtemelen 2025’e kadar başlamayacağı öngörülüyor. SEC ve Coinbase’in 19 Nisan’dan önce önerilen bir vaka yönetimi planı sunması gerekiyor.

Hakim: Howey Testi için resmi yazılı bir sözleşmeye gerek

Coinbase’in Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, “Mahkeme bugün SEC davamızın ilerlemesine karar verdi, ancak Coinbase Wallet’a yönelik iddiaları reddetti.” şeklinde konuştu.

SEC’nin Coinbase platformundaki ve Prime aracılığıyla yapılan bazı kripto işlemlerinin yatırım sözleşmeleri olduğunu “makul bir şekilde iddia ettiğini” ifade eden Hakim Failla, önemli kripto davalarına da atıf yaptı. Failla, SEC’nin Coinbase ile ilgili iddialarının, Howey Testi kapsamında bir yatırımın, yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilebilmesi için resmi yazılı bir sözleşmeye gerek olmadığını söyledi. Yani önemli olan, taraflar arasında para veya para gibi değerlerin yatırılmasıyla oluşan bir ortak girişimin varlığı ve yatırımcıların kar elde etme umudunun başkalarının çabalarına bağlı olmasıdır. Bu nedenle, resmi bir yazılı sözleşmenin olup olmaması, bir varlığın yatırım sözleşmesi olarak nitelendirilmesi için belirleyici değildir.

Coinbase ise SEC’nin “adil bildirim” yapmadan suçlamalar yaparak yasal süreci ihlal ettiğini belirtti. Hakim Failla, Coinbase’in bir komisyoncu olarak hareket etmediğini söyledi ve SEC’nin Coinbase’in cüzdan uygulaması aracılığıyla kayıtsız bir komisyoncu gibi hareket ettiği iddiasını reddetti.

Son Yazılar

Exit mobile version