Muhabbit

Ticareti Yapılamayan Fakat Bilmeniz Gereken 5 DeFi Token’ı

Dikkate değer 5 DeFi tokenini sizler için inceledik.

Defi

Compound

Bir kredi protokolü olarak işleyiş yapacak olan Compound, 15 Haziran tarihinde çıkışını yapacak. Toplam 10 milyon COMP biriminin yaklaşık 4.2 milyon kadarı çıkış yaptıktan sonra kullanıcıların cüzdanlarında yerini alacak. Ayrıca her kazılan COMP bloğunun madencilere olan ödülü ise 0.5 COMP olarak açıklandı. Compound’un gelecekteki planlarına göre, 4 yıl boyunca günlük 2.800 adet COMP pazara girecek. Ayrıca dağıtılacak COMP’lar her bir pazara orantılı olarak tahsil edilecek.

Balancer

Bir non-custodial portföy yöneticisi konumunda olan Balancer, ayrıca likidite sağlayıcısı ve finansal denetleyici görevini de görüyor. 2020 yılının Mart ayında lansmanı yapılmıştır. Toplamda 100 milyon adet arza sahip olan tokenin, 25 milyon kadarı kuruculara, geliştiricilere ve yatırımcılara tahsis edildi. Kalan 75 milyon adet token ise, 1 Hazirandan itibaren dengeleme havuzlarında madencilik yapan kullanıcılara dağıtılacak.

BZRX

Bir kredi ve ticaret protokolü üzerinde işlem yapan tokenin lansmanı Haziran 2019’da yapıldı. 2020 senesinde halka açık dağıtım etkinliği planlanan tokenin toplam arzı 1.03 milyar BZRX olarak açıklandı. Satışa çıkacak olan adet ise 530 Milyon olarak kayıtlara geçildi.

Curve

Curve Finance, DAI/USDC gibi DeFİ stablecoinlerin dönüşümünü daha hızlı ve daha verimli şekilde dönüştürülmesine yardımcı oluyor. Bu yılın başlarında lansmanı yapılan tokenin, merkezsiz bir yönetim anlayışı üzerinde çalışmalar yaptığı belirtilmişti. Ocak 2020’de likidite sağlayan kullanıcılar ise, CURVE’in ilk dağıtım etkinliğinde daha öncelikli olacaklar.

DF

DForce, stablecoin, likidite sağlamak, kredi işlemleri sağlamak ve türev piyasalar ile ilgileniyor. DF’nin toplamda bulunan arzı 1 milyar civarında. An itibariyle dağıtımı olmayan jetonu sadece Uniswap üzerinden sınırlı bir tedarik sayısı ile ulaşabilirsiniz.

Eğer DeFi protokolüne yabancıysanız, sizleri ayrıntılı DeFi yazımıza bekliyoruz.

ICOAnalytic’in paylaştığı 5 DeFi Tokeni

 

Son Yazılar

Exit mobile version