Hindistan, G20 Liderliği Boyunca Kripto Paralara Yönelik Çalışmalara Odaklanacak
Hindistan Ekonomi Bakanı Nirmala Sitharaman, ülkenin G20 liderliği süresince kripto para Standart Operasyon Prosedürleri (SOP) hazırlamayı hedeflediğini dile getirdi. Hindistan, 1 Aralık 2022, 30 Kasım 2023 tarihleri arasında G20 liderliğini sürdürecek.
Sitharaman geçmişte kripto paraların geleceği için global iş birliğine gidilmesi çağrısında bulunmuş ve ana akımda kripto paraların benimsenmesi ihtimaline yönelik temkinli tutumuyla dikkat çekmişti. Ekonomi Bakanı’na göre, kripto paraların ana akım finansal sistemler tarafından kabulü finansal istikrara yönelik bir risk oluşturma potansiyeline sahip. Ancak, bu eleştirel yaklaşımına rağmen, 15 Ekim 2022 tarihinde Hindistanlı yerel gazetecilere açıklamalarda bulunan Sitharaman kripto paraların, ülkenin geleceğinde bir yeri olduğunu kabul etti.
“Kripto paralar da G20 liderliği boyunca Hindistan’ın gündeminde olacak.”
20 farklı ülkeden meydana gelen G20, global ekonomiye dair önemli konuları ele alan bir global forum olarak çalışıyor. Sitharaman’a göre, hiçbir ülke kripto paraları etkili bir yasal düzenlemeye tabi tutmakta tek başına etkili olamaz. Bu nedenle de G20 gibi global oluşumlar bu denli büyük ölçekli düzenlemelerde devreye girmelidir.
“Ancak bu platformlarla ilgili bir meseleyse, oluşturulan varlıkların işlem görmesi, alma-satma, kâr elde etme gibi faktörleri ve en önemlisi de burada bulunan her ülkenin para ticaretinin ehemmiyetini bildiği göz önüne almalıyız. Peki, bunlar ortaya konulduğunda, G20 ülkeleri olarak her birimiz kripto paraların tam olarak ne amaçla kullanılacağını belirleyebilecek bir noktada mıyız?”
Hindistan Ekonomi Bakanı: Kripto Para Yasal Düzenlemesi İçin Tüm Ülkeler Bir Araya Gelmeli
Sitharaman ayrıca kripto paraların kara para aklama işlemlerinde kullanıldığının Hindistan’ın emniyet teşkilatı tarafından tespit edildiğini de hatırlattı. G20 bünyesinde yer alan diğer ülkelerin de benzer endişeler taşıdığının altını çizen Hindistanlı Bakan, etkili bir kripto para yasal düzenlemesi için tüm ülkelerin katılımının şart olduğunu belirtti.
İlginizi çekebilir: Hindistan İcra Müdürlüğü, Varlıklarını Dondurduğu WazirX’in Hesaplarını Yeniden Aktifleştirdi!
7 Ekim 2022 tarihinde Hindistan Merkez Bankası CBDC (merkez bankası dijital para birimi) üretiminde gözettiği özellikleri ve bu özelliklerin nedenlerini içeren bir liste yayımladı. 51 sayfadan oluşan belge dijital rupinin üretilmesinin arkasında yatan güvenlik, likidite ve bütünlük gibi kilit motivasyonları özet bir şekilde ilgililere açıklıyor. Hindistan’ın dijital para birimi üretimi motivasyonlarının başında işlem masraflarında gözlemlenecek azalma ve gelişmiş finansal katılım yer alıyor.
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz