Muhabbit

Hong Kong’taki finans şirketi VSFG, spot Bitcoin ETF’ini başlatacak

Hong Kong merkezli finansal hizmetler şirketi Venture Smart Financial Holdings Ltd. (VSFG), spot Bitcoin ETF’ini mayıs ayı başlarında başlatmayı hedefliyor.

VSFG’nin yatırım ve ürün grup başkanı Brian Chan, bugün yaptığı açıklamada, eğer her şey planlandığı gibi giderse mayıs ayında lansman yapmayı umduklarını belirtti. Ancak, aynı zamanda haziran ayını da göz önünde bulundurduklarını ve düzenleyici süreçlerle ilgili belirli bir tarih belirlemenin zor olduğunu vurguladı. Chan, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) ile aktif bir şekilde görüştüklerini ve yakın iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Hong Kong, spot kripto ETF‘lerinin önünü açmak için aralık ayında SFC ve Hong Kong Para Otoritesi’nin politikalarını gözden geçirdiğini duyurdu. Düzenleyiciler, spot kripto ETF’lerinin gereksinimlerini ele alan iki genelge yayınladı.

Eric Balchunas: Yönetim ve hacim altındaki varlıkları canlandıracaktır

Bloomberg Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, Bloomberg Intelligence raporuna atıfta bulunarak SFC’nin bu yılın ikinci çeyreğinde spot Bitcoin ETF’leri için ayni yaratımlara ve itfalara izin vermeyi düşündüğünü belirtti. Balchunas, bu adımın yönetim ve hacim altındaki varlıkları canlandırabileceğini ifade etti.

VSFG’den Chan, Hong Kong pazarına özgü olacak bu özellikten dolayı heyecan duyduklarını ve potansiyel olarak daha yüksek bir Varlık Yönetimi Alt Yapısı’na (AUM) yol açabileceğini söyledi. Ayrıca, onayın sadece ETF ihraççılarına değil, aynı zamanda Hong Kong Borsası (HKEx) ve Varlık Yönetimi Ticaret Platformlarına (VATP) ve Hong Kong’daki nitelikli Katılımcı Bayilere de fayda sağlayacağını belirtti.

The Block‘un haberine göre; Chan, çeşitli hizmet sağlayıcıların hazır olma durumu gibi “bir dereceye kadar belirsizlik yaratan” değişkenleri tanımanın önemli olduğunu da ekledi.

Son Yazılar

Exit mobile version