Muhabbit

Huobi, Latin Amerika’daki Hakimiyetini Artırıyor!

Borsa, bölgede etkili olan bir kripto para borsasını bünyesine kattı.

Huobi

Huobi

Önde gelen kripto para borsası Huobi Global, Latin Amerika’daki ilk bölgesel kripto para borsalarından biri olan Bitex’i satın aldığını duyurdu. Borsa, yaptığı açıklama ile hızla büyüyen bölgedeki büyüme hedeflerine paralel olarak yeni girişimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

2014 yılında kurulan Bitex, Arjantin, Şili, Paraguay ve Uruguay’da faaliyet gösteriyor. Yapılan açıklamada, Bitex’in, Huobi platformuyla entegre edilerek, Latin Amerika’daki kullanıcıların Huobi Global‘de bulunan tüm dijital varlıklarını kullanabilmelerini hedeflediği belirtiliyor. Bu entegrasyon işlemi sonrası Bitex, Huobi’ye katılmış olacak ancak, şirket, markası ve mevcut yönetim ekibi ile bağımsız olarak yönetilmeye devam edecek.

Bilindiği üzere Latin Amerika, kripto paraların benimsenme oranlarına göre dünyanın önde gelen bölgeleri arasında yer alıyor. Küresel kripto para etkinliğinin %8 ila %10’u, yaklaşık 665 milyonluk nüfusa sahip olan bölgede gerçekleşiyor.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Huobi Group’un Küresel Birleşme ve Satın Alma Başkanı Jeffrey Ma şu ifadelere yer verdi:

“Huobi Group Latin Amerika pazarına ilk girdiğinden beri, orada kayda değer bir büyüme gördük ve bölge için beklentilerimiz konusunda iyimseriz. Latin Amerika’daki ayak izimizi büyütmeye çalışırken Bitex gibi köklü bir oyuncu ile ortak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ortaklığımız, daha fazla kullanıcının Huobi ile ticaret yapmasına olanak sağlayacak.”

Bitex CEO’su Francisco Buero ise Huobi ile yapılan anlaşma hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bitex, Latin Amerika’daki büyük finansal krizlerin ardından kullanıcılarımızın parasının değerini korumak için kuruldu. Sekiz yıllık başarılı operasyonlardan sonra hızla büyüyen Huobi Global ile ortaklığımız ile kullanıcılarımız, daha geniş bir dijital varlık yelpazesine erişerek daha iyi hizmet alabilecekler.”

Bölgede Büyüme Devam Ediyor

Hatırlanacağı üzere Huobi, Latin Amerika’daki pazara ilk olarak Arjantin ile girdi. Arjantin pazarına ilk olarak 2019 yılında kendi markasıyla giren borsa, yerel halkın Arjantin pesosu ile Bitcoin dahil bazı kripto para birimlerine sahip olmalarını sağladı.

Geçtiğimiz yıl ise borsa, kullanıcıların ticaret deneyimini geliştirmek ve piyasasının likiditesini artırmak için beş ödeme yöntemi daha eklediğini duyurdu.  

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version