Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $62258
-3.33%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3050.05
-2.75%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $33.94
-7.95%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $533.2
-4.87%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!

Clock
Paylaş
Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!

Kripto para piyasalarında kötü zamanlar yaşansa da kripto paraların benimsenmesi artmaya devam ediyor. Dünya genelinde vatandaşlar özellikle merkezi borsaları kullanmaya başladı. Huobi Research’ün yaptığı araştırma, ülke ülke vatandaşların merkezi borsa kullanımını listeledi.

728×90 muhabbit - Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!300x250 muhabbit - Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!

Huobi Research‘ün “Global Crypto Industry Overview and Trends” adlı raporunda merkezi borsalara (CEX) yapılan trafikler (girişler – çıkışlar) paylaşıldı. En popüler 100 CEX’in aktif kullanıcılarından alınan verilere göre ülkelerin CEX trafiği şu şekilde:

  • ABD
  • Güney Kore
  • Rusya
  • Türkiye
  • Japonya
  • Ukrayna
  • Brazilya
  • Hindistan
  • Arjantin
  • İngiltere

CEX trafiğinde %9 ile ABD başı çekerken Güney Kore %7,4, Rusya %6,1 ve Türkiye %5,6 ile liste devam ediyor.

major cex trafic 111 - Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!

Vatandaşların kripto para borsalarına yönelmesinin sebebi ise ülkeden ülkeye değişiyor. Güney Kore ve Japonya’daki işsizlik ve konut fiyatları, Rusya’da Batı’nın yaptırımları, Türkiye’de ise hiperenflasyon vatandaşları kripto paraya yönlendirdi.

Yetkililer, merkezi borsaların kripto para piyasasında önemli bir yeri olduğunu birçok kullanıcının ve piyasadaki likidetinin çoğunun merkezi borsalarda toplandığını açıkladı.

FTX borsasının iflas açıklamasından ve kripto para kışından sonra birçok CEX, 2022 yılının bir önceki yıl ile kıyaslanmasına karşı çıktı. Huobi’nin raporuna göre, CEX’lerin ziyaretçi sayısı %24 oranında azaldı. Raporda piyasalardaki sürekli kasvetli havanın ve değer kaybeden varlıkların yeni kullanıcıların piyasaya girişini de etkilediği belirtildi. 2021 yılında kripto paraya yeni giriş yapan sayısı 194 milyon iken bu sayı 2022 yılında 25 milyona kadar düştü.

Huobi Raporunda Düzenlemelerden de Bahsetti

Huobi Research’ün yayımladığı raporda FTX’in iflasından sonra küresel olarak kripto para borsalarının faaliyetlerinin, fonlarının kaynaklarını kanıtlamaya ve yedekte fon tutup bunu duyurmaya zorlayacak düzenlemelerin gelebileceği belirtildi.

Birçok ülke de kripto paraların düzenlenmesi konusunda ciddi adımlar atmaya başladı. ABD Başkanı Biden, Dijital Varlıkların Sorumlu Gelişimini Sağlamaya ilişkin yürütme emri imzaladı. Avrupa Birliği, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiKA) mevzuatını onayladı. Rusya, kripto para çerçevesini genişletme üzerinde çalışırken, Güney Kore ise düzenlemelerle ilgili 8 yönetmeliği kabul etti.

regulations 222 - Huobi, Yeni Araştırma Raporunu Yayımladı! Merkezi Borsaları En Çok Ziyaret Edenler Arasında Türkiye İlk Sıralarda!

Raporda bahsedilen bir başka konu ise merkezi olmayan finansın (DeFi) hızla büyümesi oldu. DeFi alanında yaşanan bazı olumsuz olaylara rağmen deneyimli DeFi kullanıcılarının piyasanın iyileşmesi ve uzun vadeli değerinin artacağı konusunda emin olduğu paylaşıldı.

DeFi trafiğine bakıldığında ise %32 ile ABD en büyük paya sahip. %5’in az üzeri olarak Brezilya ikinci sırada. Brezilya’yı ise İngiltere, Fransa, Kanada ve Almanya gibi ülkeler takip ediyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar