Muhabbit

İsviçre Bankasından Kraken’a Direkt Para Transferi!

Yapılan yeni anlaşma kapsamında Incore Bank müşterileri direkt olarak Kraken’a banka transferi gerçekleştirebilecek.

incore bank isviçre bankası

İsviçre Bankası InCore Bank kripto para adımlarına devam ediyor.

Yapılan yeni anlaşma kapsamında Incore Bank müşterileri direkt olarak Kraken’a banka transferi gerçekleştirebilecek.

Yeni adım ile birlikte Avrupa’daki perakende ve kurumsal müşteriler Kraken’a direkt olarak para gönderip, kripto para alım ve satımı gerçekleştirebilecek.

Kraken Kripto Para Borsası

Banka hali hazırda Euro (€) yatırma işlemlerini tüm Avrupa çapında, Single Euro Payments Area (SEPA) aracılığı ile gerçekleştirebilmekte. Euro Bank transferi olarak isimlendirilen sistem sayesinde Avrupa çapında para transferleri çok daha kolay şekilde gerçekleştirilebilmekte. Bu sayede Avrupa’daki tüm kişi ve kuruluşlar İsviçre bankasının Kraken ile oluşturduğu köprüden faydalanabilecek.

InCore Bank ve Kraken transferler için 3 farklı para birimini daha desteklemeyi planlıyor. Sterlin, İsviçre Frankı ve Kanada Doları da üçüncü çeyrek içinde işlemlere dahil olacak.

Kraken hali hazırda Avrupa’da 2 farklı banka ile daha çalışmakta. Bu bankalar ise Almanya’daki Fidor Bank ve Liechtenstein’s Bank Frick.

Kripto para yatırımlarının değerinden bahseden InCore Bank CEO’su Mark Dambacher, kripto paraların modern yatırım sepetlerinin bir parçası olduğunun altını çizmekte.

İkinci Adım

Geçtiğimiz ay InCore Bank kripto paralar ile ilgili ilk adımını atmıştı. Swiss Financial Market Supervisory Authority’den (FINMA) izini koparan banka müşterilerine dijital varlıklar için custody, brokerlık ve farklı servisleri tokenize etmek için izin almıştı. Bu sayede banka müşterilerinin kripto para yatırımlarını saklayıp koruyabilecekti.

Gelen yeni adım ise bankanın kripto paralar ile ilgili gelecekteki planlarının çok daha büyük olduğunu gösteriyor. Kripto paralara direkt banka transferi ile kapı açan banka, ek olarak custody gibi hizmetlerle müşterilerine kripto para hizmetleri sunacağının garantisini vermiş oluyor.

İşviçre bankasının kripto para adımları hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version