Muhabbit

Kolombiyalı Düzenleyici Kurum, Kullanıcıların Kripto Para İşlemlerini Bildirme Süresini Uzattı!

Düzenleyicinin raporları, 1 Haziran’dan itibaren almaya başlayacağı açıklandı.

Kolombiya Btc Muhabbit

Kolombiya Btc Muhabbit

Kolombiya’da kara para aklama ve terör finansmanı faaliyetlerini kontrol eden ve tespit eden bir kuruluş olan UIAF, kripto para işlemleri ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

UIAF açıklamasında, borsaların ve yatırımcıların bazı kripto para işlemlerini yetkili kurumlara bildirme zorunluluğu getiren kararın ertelendiğini duyurdu. Duyuruda, düzenleyicinin raporları, daha önce belirtilen 1 Nisan’da değil, 1 Haziran’dan itibaren almaya başlayacağı açıklandı.

İlgili raporların teslim edilme tarihindeki gecikme ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

“Raporların UIAF’a sunulmasının eksiksiz olması ve kurumun bilgi ihtiyaçlarını karşılaması için raporlama başlangıç ​​tarihinin uzatılması ihtiyacı doğdu. Bu nedende değerlendirme sonucunda bu sürenin uzatılmasına karar verildi.”

Yeni kararda ayrıca, raporlarını göndermiş olan kuruluşların gönüllü olarak göndermeye devam edebilecekleri belirtiliyor. Ancak 1 Haziran’dan önce gönderilmemeleri durumunda herhangi bir ceza verilmeyeceği de belirtiliyor. 

UIAF, konu ile ilgili olarak çıkarılan 314 sayılı kararda, kripto para işlemlerini denetleme ihtiyacını da değerlendirdi. Buna göre, yerel kullanıcıların değeri 150 doları aşan tek işlemleri veya değeri 450 doları aşan işlem gruplarını bildirmesi gerekiyor. Bunun için Kolombiya örgütü şunları söyledi:

“Kripto paralar, Kolombiya’da kendi başlarına yasa dışı olmayan operasyonlar olmalarına rağmen, işlemlerdeki anonimlik nedeniyle UIAF’ın müdahalesini gerektiren bir durum yarattı. Müdahalenin bir diğer nedeni ise Merkez Bankası desteğinin olmaması ve özgürleştirici güce sahip bir araç olarak tanınmaması.”

İlgili Karara Eleştiri Yağıyor

Tüm bunların yanında, alınan bu kararın, ilgili kuruma teslim edilmesi gereken büyük miktarda veri ortaya çıkaracağı görüşünde olan bir kesim de bulunuyor. Ülkede bu alanda yapılan eleştirilere son olarak, Buda.com Kolombiya ülke müdürü Alejandro Beltran da dahil oldu.

“150 ABD dolarından başlayan raporlama, büyük miktarda işlem yapılmasını öngörür ve diğer ilişkili veriler, işlemler hakkında borsaların kendilerinin işleyebileceği bilgilerin bile çok ötesine geçer.”

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version