Muhabbit

Kripto para borsası Kraken, açık kaynak kodlu mobil cüzdanını piyasaya sürüyor

Kripto para borsası Kraken, Kraken Wallet adını taşıyan self-custodial bir mobil cüzdanı piyasaya sürdü. Bu cüzdan kullanıcıların Bitcoin, Ethereum, Solana, Optimism, Base, Arbitrum, Polygon ve Dogecoin gibi sekiz farklı blockchain ağında NFT’lerini, token’larını ve DeFi pozisyonlarını yönetmelerine olanak tanıyor.

Ayrıca kullanıcılar popüler merkezi olmayan uygulamalara (dApp) erişebiliyor ve 24 saat müşteri hizmetleri desteğine sahip.

Cüzdan gizliliğe ve güvenliğe önem veriyor

Kraken, cüzdanın güvenliğini güçlendirmek için üçüncü taraf bir incelemenin ardından uygulamanın açık kaynak kodunu GitHub’da yayınladı. Cüzdan, gizlilik odaklı bir yaklaşım benimseyerek müşteri verilerinin toplanmasına izin vermiyor. Kraken, hiçbir oturum açma ayrıntısını, e-posta adresini veya müşteriyi tanıyan bilgiyi saklamazken, kullanıcı IP adreslerini de gizliyor. Dahası, dahili uygulama performansı analizleri bile toplanmıyor.

Kraken, cüzdanın sıcak bir cüzdan olarak kalmaya devam ettiğini belirtiyor. Apple iOS CryptoKit’in secp256k1 eliptik eğrisini desteklememesi nedeniyle, cüzdan internet bağlantısı gerektiriyor ve işlemleri imzalamak için ek yazılım kullanıyor. Ancak Kraken, açık kaynaklı bir mobil cüzdan sağlamaya ve kullanıcıların güvenliği, şeffaflığı ve kontrolüne odaklanmaya devam edeceğini vurguluyor.

The Block‘un Data Dashboard’una göre, Kraken Mart ayında 49,3 milyar dolarlık spot piyasa hacmi elde etti ve ayrıca 20 Mart’ta kurumsal bir saklama platformu olan Kraken Custody‘i başlattı.

Son Yazılar

Exit mobile version