Muhabbit

Kripto Paralar, G7 Zirvesine Damga Vuracak!

12 Şubat yani Cuma günü düzenlenecek olan G7 zirvesinde ilk başlıklar kripto para dünyasıyla alakalı.

g7 kripto para

The Group of Seven ya da daha bilindik adıyla G7, 12 Şubat 2021 tarihinde toplanacak. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere 7 ülkeden oluşan G7’nin yeni toplantısında konu başlıklarında merkez bankası dijital para birimi (CBDC), kripto paralar ve dijital vergilendirme olacağı belirtiliyor.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso’nun açıklamasına göre, Birleşik Krallık tarafından yönetilecek olan görüşmede öncelik merkez bankası dijital para birimi (CBDC), kripto paralar ve dijital vergilendirme üzerine olacak.

2020 yılının sonuna doğru gerçekleştirdikleri görüşmede Facebook’un o zaman adı Libra olan şimdi Diem olarak isimlendirilen dijital para projesi büyük bir yer kaplamıştı. Görüşmede Libra gibi stablecoinlerin finans sistemlerine karşı tehdit oluşturduğu öne sürülmüştü.

Japon Maliye Bakanı Aso’nun açıklamasında da, G7 ülkeleri tarafından finansal sistemlere tehdit olarak görülen kripto para ve dijital para endüstrisinin masaya yatırılacağından bahsetti. Aso’ya göre toplantıyı başlatacak konu merkez bankaları dijital para birimleri ve dijital vergilendirme olacak.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version