Muhabbit

Meksika’da Kripto Para İle Corona Virüs Bağışı Furyası

Kripto teknolojisiyle güvenli ve hızlı bağış yapma imkanı.

Meksika’da bulunan bir kripto borsası, COVID-19 ile ilgili bağışları, kripto birim olarak toplamak için bir girişim başlattı.

Meksika menşeli kripto para borsası olan Bitso, Donadora ile iş birliği yaparak, kripto tabanlı bir bağış sistemi başlattı. Platform, COVID-19 krizinden etkilenen aileler için fon toplanmasına yardımcı olacak.

El Heraldo de Mexico’nun 15 Mayıs’ta paylaştığı habere göre, erzak kutuların ücretleri 150 Meksika pesosu değerinde. Erzakların 4-6 kişilik ailelerin 1 haftalık yiyecek ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Bağış seçenekleri ise, hem itibari para birimleri ile hem de, Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) gibi çeşitli kripto para birimlerini kapsıyor.

Kripto Para Bağışları Popülerlik Kazanıyor

Bölgenin yerel borsası, kripto para bağışlarının kitleleri fonlaması için çok etkili bir yöntem olduğunu belirtti. Bunun sebebi ise, merkezi olmayan bir birim olması ve bütün dünyadan insanların kolayca ve kendi inisiyatifine bağlı olarak katılabilmesi.

Bitso, ayrıca şunları söyledi;

Kripto para cüzdanları ile yapılan bağışlar hızlı, kolay ve güvenilir bir durumdadır. İşlemler saniyeler içinde gerçekleşir ve bağışınız çok şeffaf bir prosedürle ihtiyaç sahiplerine iletilir.

COVID-19 ile Mücadele Kripto Yardımı İle Devam Ediyor

Meksika, kripto para birimleri ile bağış toplama alanında bir ilk değil. Geçtiğimiz nisan ayında, İtalyan Kızıl Haç Komitesi tarafından başlatılan bir başka kripto bağış kampanyası yapıldı. Kampanyanın içeriği, İtalya’da COVID-19 ile savaşmak için gelişmiş bir tıbbi tavsiye raporu hakkındaydı. Bu kampanya dört haftada yaklaşık olarak 10.000$ kazandı.

Ayrıca Binance, BitMEX ve Stellar Vakfı’da, COVID-19 krizi ile ilgili benzer bağış programları başlattı.

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version