Muhabbit

Memecoin influencer’ları, İngiltere düzenleyicisinin hedefinde!

Birleşik Krallık’taki Mali Davranış Otoritesi (FCA), memecoin’lerin tanıtılmasında aracı olan influencer’lar için daha sıkı denetimler getiriyor.

Finansal anlamda kitleleri sosyal medyada etkileme gücüne sahip olan ve içerik paylaşan kişiler için finfluencer yani “Finansal etki sahipleri” ifadesi kullanılıyor.

Influencer’lar, finansal tanıtımlar için FCA’dan onay alacak

FCA, bu finansal etki sahiplerinin, finansal ürün ve hizmetlerle ilgili reklam ya da memecoin tanıtımı yayınlamadan önce FCA tarafından atanan bir temsilciden onay alması gerektiğini belirtti. Yetkililer bunun amacını, reklamların şeffaf olması ve tüketicileri yanıltmaması için alınan bir önlem olarak açıkladı.

FCA’nın tüketici yatırımları direktörü Lucy Castledine, finansal ürünleri yasa dışı olarak pazarlayanlara karşı sıkı önlemler alacaklarını vurguladı. Özellikle kripto para sektöründe, sosyal medya platformlarındaki influencer’ların meme’ler aracılığıyla popüler olduğu ve bu platformlarda daha fazla düzenleme gerektiğini ifade etti.

The Block‘un haberine göre; FCA’nın bu son uyarısı, geçen ay yasa dışı mali promosyonlar düzenleyen şirketlere karşı harekete geçeceğini duyurmasının ardından geldi. Ayrıca FCA, 2023 yılında yasa dışı kripto para reklamlarına karşı 450 uyarı yayınladı.

Son Yazılar

Exit mobile version