Muhabbit

Mobil Ethereum 2.0 Test Ağı Denemesi!

Ethereum altyapı çalışma ekibi Nimbus’un üyeleri geçtiğimiz günlerde, Aşama 0 doğrultusunda mobil Ethereum 2.0 test ağı denemesi yaptılar.

ethereum

Ethereum altyapı çalışma ekibi Nimbus’un üyeleri geçtiğimiz günlerde, Aşama 0 doğrultusunda mobil Ethereum 2.0 test ağı denemesi yaptılar.

Nimbus Ağ Mühendisi Mamy Ratsimbazafy Salı günü sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide; “#ethnimbus ekibi şu anda Brüksel’de ilk mobil Ethereum 2.0 test ağı ile oyalanıyor.” dedi.

2018’de Status Network tarafından kurulan Nimbus, Ethereum 2.0 işlemcisi yapmaya çalışıyor. Bu doğrultuda 2019’un Mart’ında bir Nimbus-Nimbus test ağı başlatan Nimbus, Ethereum Foundation‘dan Ethereum 2.0 çalışmalarına devam etmek için 650.000 dolarlık bir hibe aldı. Bu hibeyle beraber Nimbus’un 1,65 milyon dolarlık hibesi oldu.

Ratsimbazafy’nin söylediğine göre, testin başlamasından itibaren bazı hatalarla karşılaştılar. Geliştiricilerin bundan sonra ki planının bu hataların düzeltilmesi olduğunu iletti.

Şimdiye dek yapılan testler çoğunlukla Ethereum 2.0’ın kendine özgü teknik özelliklerine dayalıydı. Ancak tüm özelliklerini ortaya çıkaracak bir müşteri ile, eşdüzey bulma ve işleme, izleme, performans ve otomasyon gibi diğer unsurlarının da test edilmesi gerekiyor.

Ratsimbazafy Nimbus’un Ethereum 2.0 müşterisinin Beacon Chain’deki kendine özgü teknik özelliklerinin gelecekteki müşterilerle tümleştirmesi (integration) için hazırlık yaptığını söyledi.

“Ekibin 2020 yılındaki öncelikleri, hem masaüstü hem de mobil nodelarda çok yönlü bir test ağını sunup ona katılmak ve müşterileri denetleyip onları güvence altına almaktır. Tabii Ethereum 2.0’ın Aşama 1 ve Aşama 2’sini uygulamaya başlamak da bu önceliklerin gerekliliklerindendir.”


Nimbus’un test ağına katılmak isteyen geliştiriciler, Android telefonlarından veya tabletlerinden “Tutorial” kısmından manuel olarak kurulumu yapabilirler. Bununla birlikte, Nimbus uygulama mağazalarından indirmek için optimize etmeye devam edecek.

Son Yazılar

Exit mobile version