Muhabbit

PancakeSwap, İran Kullanıcılarına Erişim Engeli Getiriyor!

Düzenleyici iklimin değişkenlik göstermesi, DeFi platformlarının da stratejilerini değiştirmesine neden oluyor

Merkeziyetsiz bir borsa olan (DEX) PancakeSwap, 9 Mart itibarıyla İran’ın IP adreslerine erişim engeli getirecek.

10.02.2022 Perşembe günü, CryptoClub isimli bir kripto para topluluğu Twitter’dan PancakeSwap’ın yasak planlarını duyurdu. Bildirilen habere göre, PancakeSwap 9 Mart’tan itibaren İran ve bazı ülkelerde kullanıcıları coğrafi olarak engellemeye başlayacak.

PancakeSwap 10 Ülkeden Kullanıcıları Engelleyecek!

PancakeSwap’ın coğrafi engellemesine dahil olan diğer ülkeler Beyaz Rusya, Küba, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Kuzey Kore, Sudan, Suriye, Zimbabve ve Kırım olarak bildirildi.

PancakeSwap bildiğiniz gibi Binance Smart Zincir (BSC) ekosistemindeki en büyük DEX’tir. DeFiLlama‘dan gelen veriler, PancakeSwap’in bu ekosistemde kilitli toplam değerin üçte birinden fazlasını kontrol ettiğini gösteriyor.

Twitter’daki bir kullanıcı tepkisini şu şekilde dile getirdi:

Bu tür yasaklama uygulamaları ile ilgili herhangi bir özel düzenleme yok. Bu kesinlikle ayrımcılıktır ve bütün bir ulusa karşı ayrımcılık yapılıyor. Umarım toplum harekete geçmek için bir araya gelir.

Aslında PancakeSwap’ın İran’a karşı bu tutumu belki de yaptırımları ihlal etmek istememesidir. ABD’nin kurallarına uymak için kullanıcıların hükümet tarafından yaptırım uygulanan ülkelerin vatandaşı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekebilir. Düzenleyici iklimin değişkenlik göstermesi DeFi platformlarının da stratejilerini değiştirmesine neden oluyor. Yine geçtiğimiz günlerde Uniswap Labs, DeFi düzenlemesi ile ilgili görüşmeler sırasında platformundan birkaç tokenı kaldırdığını duyurmuştu.

DeFi’da Coğrafi Engelleme?

Coğrafi sınırlamalar genelde merkezi borsalarda (CEX) daha sık yapılıyor. Merkeziyetsiz borsalarda pek sık rastlanan bir durum değil. Fakat bazı DEX platformları da artık belirli IP adreslerine erişim engeli getirmeye başladı.

Örneğin yine popüler bir DEX toplayıcısı olan 1inch, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcıları coğrafi olarak engellemişti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.


Son Yazılar

Exit mobile version