Muhabbit

Pizza Hut Venezuela’da Kripto Para İle Ödeme Kabul Edecek!

Cryptobuyer ile yapılan ortaklık sayesinde, Pizza Hut’ın Venezuela’daki müşterileri kripto paralar ile ödeme yapabilecek.

Büyük Amerikan restoran zinciri Pizza Hut’ın Venezuela şubesi, müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ödeme yapma imkanı sunmak için kripto odaklı Cryptobuyer şirketi ile ortaklık kurdu.

Cryptobuyer tarafından 27 Kasım tarihinde yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İyi haberlerle geliyoruz! Kripto para birimlerinde ödeme seçeneklerinizi genişletmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Pizza Hut Venezuela ile en son ittifakımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren ailenizle paylaşabilir ve Bitcoin, XPT, Dash, CryptobuyerPay ile ödeme yapabilirsiniz.”

CryptoBuyer, 2015 yılından itibaren Latin Amerika’da kripto para birimi ATM hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren Panama merkezli bir girişimdir.

Şu anda, firmanın POS çözümü olan Cryptobuyer Pay, Bitcoin, Binance Coin, Dash, DAI, Ethereum, Litecoin, Tether ve XPT (Cryptobuyer’in kendi tokenı) kullanarak yapılan ödemeleri desteklemektedir. Latin Amerika’daki 40.000’den fazla işletme, Burger King, Samsung ve Intercontinental Hotels’in yerel şubeleri ile Venezuela’daki en büyük perakende zinciri Traki dahil olmak üzere firmanın hizmetlerini kullanıyor.

Pizza Hut Venezuela’nın başkanı Richard ElKhouri konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklamada; gençlere, yetişkinlere veya teknoloji bilgisine sahip insanlara eşlik etmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Pizza Hut, bu teknolojik gelişmelerden ve yeni yaklaşım sistemlerinin veya günlük yaşamın tüm bu birleşimlerinden ayrılamaz.”

Venezuela, ABD yaptırımları ve zayıf ekonomik yönetim nedeniyle hayatı çok zorlaştıran hiper enflasyondan muzdaripken, diğer yandan da alternatif bir ödeme yöntemi ve değer saklama yöntemi olarak kripto para biriminin artan şekilde benimsenme potansiyeline sahip olarak görülüyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version