Muhabbit

Robinhood Kullanıcıları Kripto Paraları Seviyor!

Robinhood’un kripto para bölümü giderek büyüyor!

robinhood

Y kuşağını ve yeni yatırımcıları hedefleyen ticaret uygulaması Robinhood, kripto para birimleri için önemli bir platform haline gelmiş gibi görünüyor.

Şirket Perşembe günü, 2021’in ilk çeyreğinde 9.5 milyon kullanıcının platform üzerinden dijital varlık ticareti yaptığını belirtti. Bu sayı, yılın bir önceki çeyreğine göre altı kat artmış.

Robinhood, Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin SV (BSV), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) ve Litecoin (LTC) olmak üzere birçok kripto para birimi için ticaret imkanı sağlıyor.

Robinhood’un kripto alanında yükselmesi, kripto para pazarının son aylarda yaşadığı büyümeye göre pek de şaşırtıcı değil. Kripto para pazarının toplam değeri Nisan ayı başlarında 2 trilyon $’a ulaştı ve bu sayı 3 ay öncesinde neredeyse 1 trilyon $ civarındaydı.

Bu kazancın büyük bir kısmı, Bitcoin’in ocak ayından bu yana neredeyse iki kat değer kazanması ile elde edildi. Bitcoin’in hareketleri yatay bir grafik izledikçe yükseliş bayrağını altcoinler aldı. Bu arada Bitcoin harici diğer kripto paralar, toplam piyasanın %45’ini oluşturuyor.

Ancak 2021 yılı Robinhood için tam anlamıyla olumlu geçmedi. Şirket, GameStop ve kullanıcılar arasında popülerleşen diğer hisse senetlerinin alım satım işlemlerini askıya almaya karar verdikten sonra tartışmaların odak noktası haline geldi.

Tartışmaların ortasında, geçen ay ABD SEC’e sunduğu dosyalara göre Robinhood, halka arz konusunda emin adımlarla hedefine doğru yol almakta. Şirket, halka arzın hangi tarihte gerçekleşeceğine dair herhangi bir yorum yapmamış olsa da, piyasa koşullarına bağlı olarak bir tarihin duyurulacağını belirtti.

Bu arada ABD menşeli kripto para borsası bu çeyrekte 6.1 milyon kullanıcıya ulaşmışken, Robinhood’un 9.5 milyon kullanıcı eşiğini geçmesi, onlar için iddialı bir durum.

Bunun en büyük sebebi olarak, Robinhood uygulamasının kullanım kolaylığı ve kullanıcılarına sunduğu rekabetçi işlem ücretleri olarak görülüyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version