Muhabbit

Sam Bankman Fried 25 yıl hapis cezası aldı, ancak tartışmalar bitmedi!

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, FTX dolandırıcılık davasında oynadığı rol nedeniyle bugün 25 yıl hapis cezası aldı. Mahkeme, iflas sürecinde geri alınamayan fonlardan dolayı sorumlu olduğu 11 milyar doları geri ödemesi gerektiğini belirtti.

FTX’in çöktüğünde yaklaşık 8 milyar dolarlık bir açık verdi. Şirket, bu borçların bir kısmını geri ödemek için kilitli varlıkları satıyor. Ancak bu süreçte birçok alacaklı büyük kayıplar yaşıyor. Alacaklılar dolar bazında bir toparlanma beklese de, bu durum hala birçok kişinin kripto para yatırımlarında önemli zararlarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor.

Bu yüzden, kripto topluluğu arasında cezanın hafif olduğuna dair yaygın bir görüş var. Asymmetric’in genel ortaklarından Dan Held, Sam Bankman-Fried’ın aldığı cezanın, Bankman-Fried’ın eylemlerinin ciddiyeti ve neden olduğu zarar göz önüne alındığında yeterince sert olmadığına inandığını ifade etti.

SBF’nin cezası Silk Road kurucusu Ross Ulbricht ile kıyaslandığında adaletsiz!

Variant Fund Baş Hukuk Sorumlusu Jake Chervinsky, Bankman-Fried’ın cezasının, Silk Road’daki rolü nedeniyle iki ömür boyu artı kırk yıl hapis cezasına çarptırılan Ross Ulbricht’ten çok daha düşük olduğuna dikkat çekti. “Bu adalet değil” dedi. Castle Island Ventures’ın ortağı Nic Carter, “Ross Ulbricht’e karşı muazzam bir acı ve sempati duyuyorum.” sözleriyle kararın adaletsiz olduğuna inandığını belirtti.

Yaklaşık 10 yıl önce ABD’nin sırlarını ifşa eden Edward Snowden, Bankman Fried’in Chelsea Manning’den daha düşük bir ceza almasına şaşırdı. “Bankman Fried, çok daha kötü bir suçtan dolayı Chelsea Manning’den (35 yıl) daha az ceza aldı” dedi.

The Block‘un haberine göre; Bazıları Tornado Cash ile ilişkisi nedeniyle 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olan Alexey Pertsev’in mevcut davasıyla Bankman-Fried’ın cezasını karşılaştırdı. Ethena Labs’in büyüme sorumlusu Seraphim Czecker, “SBF’nin tüm dünyayı dolandırması ve 25 yıl alması, Pertsev’in akıllı sözleşme yazdığı için yargılanması ve daha kötü muamele görmesi sizi deli etmiyor mu?” dedi.

Kripto para borsası Kraken, sektörün ilerledikçe ders alması gerektiğini söyledi. Borsanın bir sözcüsü, “Sam Bankman-Fried imparatorluğunu sahte vaatler ve çalınan müşteri fonları üzerine kurdu. SBF şu anda bunun sonuçlarıyla karşı karşıya, ancak bu onun milyonlarca insana ve kripto endüstrisine verdiği büyük zararı ortadan kaldırmıyor. İyi kripto aktörleri, eğitimi iyileştirerek, kötü aktörleri açığa çıkararak ve kriptonun kişisel mülkiyet ve kamuya açık doğrulanabilirlik temel ilkelerine bağlı kalarak ortamı belirlemelidir.” ifadelerini kullandı.

Son Yazılar

Exit mobile version