Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70044.95
-0.83%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3543.85
-0.94%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $53.74
-2.08%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $609
3.26%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Scam Olduğu İddia Edilen Kripto Para Borsası Kapatıldı!

Birleşik Krallık’ta scam olduğu düşünülen kripto para borsası GPay, önce tasfiye memurunca soruşturuldu daha sonra da kapatıldı.

Clock
Paylaş
Scam Olduğu İddia Edilen Kripto Para Borsası Kapatıldı!

Birleşik Krallık’ta scam olduğu düşünülen kripto para alım satım platformu GPay, önce tasfiye memurunca soruşturuldu daha sonra da kapatıldı.

728×90 muhabbit - Scam Olduğu İddia Edilen Kripto Para Borsası Kapatıldı!300x250 muhabbit - Scam Olduğu İddia Edilen Kripto Para Borsası Kapatıldı!

Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi 23 Haziran 2020 tarihinde, batmak üzere olduğu iddia edilen kripto para borsası GPay’e tasfiye memuru atamıştı. Tasfiye memurunun incelemeleri sonuca ulaştı, rapor yayınlanarak GPay kapatıldı.

GPay, XtraderFX veya Cryptopoint adlarıyla bilinen şirketin sosyal medya ve çevrim içi hizmet platformlarını kullanarak kullanıcı çektiği belirlendi. Şu girişimci bizi destekliyor, bu girişimci bizden yana şeklinde tanıtım yapan şirketin aslında yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Sözü edilen kişi veya kişilerce desteklenmediği ortaya çıkan kripto para borsası hakkında işlem başlatılması bekleniyor.

Bununla birlikte Birleşik Krallık’ın görevlendirdiği tasfiye memuru David Hill, GPay’in faaliyetlerini soruşturduğunda en az 108 kullanıcının 1,5 milyon sterlinden fazla para kaybettiği gerçeğini ortaya çıkardı. Kullanıcılarına yüksek kâr oranlarında, kazanım sağlayacaklarını ve “destekçileri” sayesinde herkesin cebine para gireceğini iddia eden şirketin, kullanıcılara kaybettirdiği 1,5 milyon sterlin hakkında hesap veremediği öğrenildi.

Tasfiye memuru David Hill’in ayrıntılı soruşturması sonucu, Birleşik Krallık 30 Haziran tarihinde GPay’in scam bir kuruluş olduğunu duyurdu. Raporda üstüne basa basa bu olayın cezasız kalmaması gerektiği savunuluyordu.

Genelde para yatırma veyahut çekme işlemlerinde kimlik fotoğrafı yollanması gibi bazı mevduatların sağlanması önerilir. Ancak “scam” kripto para borsası GPay’in kullanıcılarından bu ve bunun gibi mevduatları istemediği de öğrenildi.

Bununla birlikte GPay şirketinde olduğu gibi yanıltıcı beyan veyahut reklamlar ile müşteri çekmeye çalışan kurum veya kuruluşlarda bir artış olduğu belirlendi. Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu bu durumun farkına varmış olmalı ki IAB ile el ele verip yalan beyanda bulunan, yanıltıcı reklamlara savaş açtı. Yanıltıcı reklamları tespit etmek ve kaldırmak amacıyla yeni bir sistem başlatılacak.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar