Muhabbit

SEC, Bitcoin ETF’lerinin Son Tarihini 45 Gün Uzattı!

SEC, Bitcoin ETF’leri için yeni açıklamada bulundu!

sec

Global X Bitcoin Trust’ın da dahil olduğu dört Bitcoin ETF’sinin süresi, bugün SEC tarafından uzatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 19b-4 başvurularını kabul edip etmeme konusunda karar vermek için ek süreye ihtiyacı olduğunu ileri sürerek bugün dört Bitcoin ETF’sinin son tarihini 45 gün uzattı.

Dört Bitcoin ETF’sinin içinde Global X Bitcoin Trust fonu 21 Kasım’a, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures fonu 8 Aralık’a, WisdomTree Bitcoin Trust fonu 11 Aralık’a ve Kryptoin Bitcoin fonu 24 Aralık’a ertelendi.

Resmi açıklamada, SEC şunları özetledi:

Komisyon, önerilen kural değişikliğini ve gelen yorumları dikkate almak için yeterli zamana sahip olmadıklarını ileri sürerek, regülasyonlar üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süreye ihtiyaçları olduğunu belirtti.

SEC, Bitcoin ETF’lerini sağlam adımlarla gerçekleştirmek istiyor gibi görünüyor. Bununla birlikte geçen günlerde Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin vadeli ETF’lerini desteklediğine dair bir açıklama yapmıştı.

Gary Gensler 2021 yılı Ağustos ayında da benzer bir açıklamada bulunarak, belirli regülasyonlar sağlandığı takdirde Bitcoin ETF’lerini onaylayacaklarını belirtmişti. Ancak bu açıklamadan sonra da herhangi bir ETF için olumlu bir karar verilmemişti. 

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version