Muhabbit

Silicon Valley Bank Satıldı!

ABD bankacılık krizini tetikleyen Silicon Valley Bank iflası sonrası, SVB First Citizens Bank’a devrildi.

ABD’nin en büyük 16. bankası olarak bilinen Silicon Valley Bank için 10 Mart 2023 tarihinde kayyum atanmış ve banka iflas bayraklarını çekmişti. Söz konusu bu iflas ise 2008 küresel finansal krizinden bu yana en büyük banka iflaslarından biri olarak kayıtlara geçmişti. ABD bankacılık krizinin tetikleyicisi olarak kabul edilen Silicon Valley Bank iflası sonrası, Silicon Valley Bank First Citizens Bank’a devredildi. Söz konusu bu satışta First-Citizens Bankası, SVB’nin 56 milyar dolarlık mevduatlarını ve 72 milyar dolarlık kredilerini de devralacak. Bu satış anlaşması 16,5 milyar dolarlık iskontoyla 72 milyar dolarlık SVB’nin varlık alımını da içeriyor. Aynı zamanda yaklaşık 90 milyar dolarlık menkul kıymetler ve diğer varlıklar FDIC tarafından tasarruf edilmek üzere kayyumda kalmaya devam edecek.

SVB’nin Satışı Tamamlandı!

First Citizens Bank’ın, SVB grubunun tüm mevduat ve kredilerini devralmayı kabul etmesinin hemen ardından 17 eski şubesi 27 Mart 2023 Pazartesi günü First–Citizens Bank & Trust Company olarak açılacak.

FDIC konuyla ilişkili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“FDIC, First Citizens BancShares, Inc., Raleigh, Kuzey Carolina’da potansiyel değeri 500 milyon dolara kadar olan adi hisse senedinde hisse takdir hakları aldı.

FDIC

“Silicon Valley Bridge Bank, National Association’ın 17 eski şubesi, 27 Mart 2023 Pazartesi günü First – Citizens Bank & Trust Company olarak açılacak. Ulusal Birlik olan Silicon Valley Bridge Bank’ın müşterileri, First–Citizens Bank & Trust Company’den diğer tüm şube konumlarında tam hizmet bankacılığına izin vermek için sistem dönüşümlerinin tamamlandığına dair bildirim alana kadar mevcut şubelerini kullanmaya devam etmelidir.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version